2024. 01. 17. - 10:00

Lóvá teszi az MI-t a kínai diákok új kabátja

Lóvá teszi az MI-t a kínai diákok új kabátja

Láthatatlanná tévő kabátot készítettek végzős kínai egyetemisták. No nem arról van szó, hogy a felöltőben az ember egyáltalán nem látszik – de a mesterséges intelligencia-kamerák nem veszik észre.

Nappali fényben és éjszaka is el tudja rejteni az embert a mesterséges intelligencia-vezérelt biztonsági kamerák elől egy új kabát, melyet kínai végzős egyetemisták hoztak létre. lathatatlan_kabat_01
 
A ruhadarabot InvisDefense-nek nevezték el. A csúcstechnológiás kabátot Wuhan Egyetemen diákjai alkották meg, csupán 70 dolláros (kb. 24 ezer Ft) beruházással.
 
Az emberek számára látható a felöltő, egyes álcázási minták azonban a nappal használt kamerákban megzavarják a vizuális neurális hálózat algoritmusait. Éjszaka az InvisDefense beépített hőmérséklet-szabályozó anyagai becsapják az infravörös képalkotás szenzorait, így a kabátban az ember nem látható a kamerák számára.
 
A végzősök innovatív munkája elnyerte a fődíjat a Huawei Cup versenyen, melyet a technológiai vállalat támogat.
 
Fotó: Instagram.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.