2023. 09. 20. - 10:05

Megduplázta elektromos autó-exportját Kína

Megduplázta elektromos autó-exportját Kína

A 2023-as esztendőben több mint kétszeresére növelte elektromosautó-exportját a keleti ország – jelentette a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete.

Megduplázta Kína az elektromosautó-exportját a kínai autógyártók szakmai képviseleti szervezete (China Association of Automobile Manufacturers – CAAM) szerint – tudatta az MTI.
 
A jelentés alapján a teljes mértékben elektromos kocsikat is magába foglaló NEV (New Energy Vehicle - új energia jármű) kategóriából kétszer annyit adtak el külföldre, mint korábban - 110 százaklékkal több kelt el, mint 2022-ben ugyanebben az időszakban.
 
Megduplázta elektromos autó-exportját Kína
Megduplázta elektromos autó-exportját Kína
 
Ezen belül 120 százalékkal növekedett a teljesen elektromos autók exportja, 665 ezerre, a hálózatról tölthető, vagyis plug-in hibrid kocsiké 73,5 százalékkal nőtt, 62 ezerre – írta az MTI.
 
Mindez azt jelenti, hogy Kína összesen 2,94 millió járművet exportált az év első 8 hónapjában - 61,9 százalékkal többet, mint az előző esztendőben. Autóexportjuk 69,8 százalékkal, a haszongépjármű-kivitelük pedig 31,1 százalékkal emelkedett – írta meg az MTI.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.