2023. 07. 11. - 09:35

Megrendszabályozná Kína a mesterséges intelligenciát

Megrendszabályozná Kína a mesterséges intelligenciát
A mesterséges intelligencia csak megfelelő rendszabályok mellett válik előnyünkre – véli Kína, amely szigorú szabályozást ígér.
Szigorúan szabályozná a mesterséges intelligenciát a keleti ország. A World Internet Conference ügynökség által megrendezett Nishan Dialogue on Digital Civilisation elnevezésű rendezvényen a terület szabályozásáért felelős cybertér-felügyelet (CAC) igazgatója, Csuang Rongwen beszélt a közelmúltban arról, hogy a generatív mesterséges intelligencia hatást gyakorolhat a társadalom minden részére – írta a South China Morning Post.
 
Az internet szabályozásában is komoly kihívást jelenthet. Nagymértékben segítséget jelenthet a hagyományos iparágaknak, de ehhez a gazdaságba megfelelően kell integrálni.
 
Megrendszabályozná Kína a mesterséges intelligenciát
Megrendszabályozná Kína a mesterséges intelligenciát
 
 
Csuang Rongwen kiemelte: szükség van a nemzetközi együttműködésre a technológia kutatása, fejlesztése terén, valamint a tehetségek gondozásában is.
 
Beszélt arról is, elengedhetetlen, hogy a chatbotok ellenőrizhetőek és megbízhatóak legyenek.
 
Kína tart tőle, hogy a generatív mesterséges intelligenciához kiterjedt nyelvi modelleket használnak, amelyek tartalmazhatnak magánéleti információkat is, ezért szigorú felügyeletet sürgetnek – tudatta a South China Morning Post.
 
A lap kitért arra is, hogy az Alibaba és a Baidu vállalatok már bevezettek ChatGPT-jellegű szolgűltatásokat Kínában, de a CAC még nem engedélyezte a generatív mesterséges intelligencia-termékeket. Eddig 41 generatív MI-algoritmust regisztráltak, de a CAC-nak ellenőriznie kell, mennyire biztonságosak – írta meg a South China Morning Post.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.