2024. 03. 06. - 09:00

Mindent belead Kína a mesterséges intelligencia finanszírozásába

Mindent belead Kína a mesterséges intelligencia finanszírozásába

Peking egy, a mesterséges intelligencia-ipar innovációjának optimalizálására szolgáló alap létrehozásával fokozza befektetési iránymutatásait.

Kína mindent megtesz a mesterséges intelligencia finanszírozásáért: Peking létrehoz egy alapot,  amely a mesterséges intelligencia (MI) ipar innovációjának optimalizálására szolgál, ezzel is fokozva befektetési iránymutatásait.
 
A kezdeti szakaszban már szerepel 26 projekt, 350 millió jüan (48,7 millió dollár) nagyságrendben – közölte a főváros vezető tisztviselője.
 
Yu Yingjie, a pekingi CPC Leadership Group önkormányzat tagja egy fórumon jelentette be, hogy a város vezetésének terve növelni a befektetési iránymutatást, olyan területeken, mint a hazai gyártású mesterséges intelligencia chipek és a nagyméretű modellek innovatív algoritmusai.
 
„Az eredeti 26 projekten kívül több másik is értékelési folyamaton megy most keresztül. Mindeközben társadalmi tőkét vonzunk a befektetési erőfeszítések növelése érdekében, hogy előmozdítsuk a mesterséges intelligencia alapvető technológiáit és támogassuk az innovatív vállalkozások növekedését az ágazatban” - mondta Yu.
 
Mindent belead Kína a mesterséges intelligencia finanszírozásába
Mindent belead Kína a mesterséges intelligencia finanszírozásába
 
A pekingi vezetés egy speciális tehetség-tervet is bevezet a mesterséges intelligencia területén: már folyamatban van a konkrét intézkedések kidolgozása, amely az iparágon belüli csúcstehetségek kiművelésére és a képzett szakemberek vonzására összepontosít – tette hozzá Yu.
 
Peking már fokozta támogatását
 
Peking már a közelmúltban fokozta ipari támogatását - összhangban azon tervével, hogy a technológiai innováció nemzetközi központja, valamint a mesterséges intelligencia nemzeti alkalmazási kísérleti zónája lehessen.
 
A főváros 2024 januárjában négy alapot hozott létre, a robotikára, mesterséges intelligenciára, gyógyszeriparra és információs iparra koncentrálva. Ezek közül az MI-alap tervezett összmérete 10 milliárd jüan, a kezdeti célméret pedig 4 milliárd jüan – közölte a Chinastarmarket.cn kínai sajtóorgánum.
 
Xu Jun, a pekingi székhelyű Beiming Software Co. alelnöke beszámolt arról, hogy a cég számos mesterséges intelligencia-vállalattal – köztük a Huawei-vel – működik együtt a globális piac feltárása érdekében a számítási teljesítmény előnyei alapján.
 
„A pekingi vezetés kiemelt figyelmet szentelt az MI-iparnak, a politikák mindig gyorsak és hatékonyak - fogalmazott. - A mesterséges intelligencia egy feltörekvő iparág, amelynek több útmutatásra van szüksége a kormánytól, Peking pedig jó ebben.”
 
A 2. Pekingi MI Ipari Innovációs Fejlesztési Konferencia során a Nyugat-Pekingi MI Völgy megállapodást írt alá négy vállalattal Peking első innovációs mesterségesintelligencia-számítási klaszterének közös létrehozásáról, emellett bemutatta a Pekingi Nemzetközi Adatcsere adatközpontot.
 
Lyu Chenfei, a Nyugat-Peking MI-völgyében levő Mentougou kerületének vezetője elmondta: a Mentougou – amely Peking egyik kulcsfontosságú mesterségesintelligencia-fejlesztési területe - kihasználta a helyi viszonyokat, hogy megtalálja saját pozícióját az MI-iparon belül és a hagyományos mesterséges intelligencia fellegvárakkal párhuzamosan koordinált fejlesztést valósítson meg – erre jó példa a Haidian kerület is.
 
Megjegyezte: jószívvel üdvözlik azokat a kapcsolódó vállalatokat és tehetségeket, akik részt vesznek a mentougoui mesterséges intelligencia-iparban.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.