2024. 03. 13. - 09:20

Nagy lendületet vesz Kína a 6G kutatás-fejlesztés terén

Nagy lendületet vesz Kína a 6G kutatás-fejlesztés terén

A keleti ország fokozni kívánja a 6G vezeték nélküli technológia kutatását és fejlesztését, sőt, elindít egy mesterséges intelligencia plusz elnevezésű kezdeményezést is.

Nagy lendületet vesz Kína a 6G terén.
 
Az ország fokozza majd az új vezeték nélküli technológia kutatását és fejlesztését, elindít továbbá egy „mesterséges intelligencia plusz” kezdeményezést, hogy az MI-t előmozdítsa az új iparosítás felgyorsítása érdekében - közölte az ország vezető iparági szabályozó hatósága.
 
Több erőfeszítést tesznek majd az informatizáció és az iparosítás mélyreható integrációjának elősegítéséért – mondta el Jin Zhuanglong, az ipari és információtechnológiai miniszter két pekingi ülésszakasz alkalmával.
 
Nagy lendületet vesz Kína a 6G kutatás-fejlesztés terén
Nagy lendületet vesz Kína a 6G kutatás-fejlesztés terén
 
„Kína mérsékelten mozdítja majd elő az 5G hálózat, a számítási teljesítmény és más információs infrastruktúra kiépítését, hogy jobban kihasználja a legkorszerűbb technológiákat a különböző iparágak megerősítésére” – jegyezte meg Jin.
 
A magas rangú tisztviselő további intézkedéseket szorgalmazott egy olyan modern ipari rendszer kiépítésére, amelynek gerince a fejlett gyártás.
 
Ez magában foglalja a hagyományos iparágak megfiatalítását és a csúcsminőségű, intelligens és környezetbarát gyakorlatok felé történő átalakítás elősegítését.
 
Fontos a kulcsfontosságú iparágak megerősítése versenyelőnyük és vezető pozíciójuk megőrzése érdekében, ugyanakkor elő kell segíteni a nemzetközileg befolyásos kínai gyártómárkák fejlődését – tette hozzá a szakember.
 
Azt sem rejtette véka alá, hogy további nemzeti gyártási innovációs központokat építenek, nagy fejlett gyártási klasztereket ápolnak és mintazónákat hoznak létre az új iparosításhoz.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.