2023. 08. 23. - 08:15

Robot világkonferencia zajlott Kína fővárosában

Robot világkonferencia zajlott Kína fővárosában
Pekingben rendezték meg a közelmúltban a World Robot Conference 2023 robotikai konferenciát, mely a robotipar legfrissebb eredményeit mutatja be.
A robotipar élvonalbeli eredményei mutatkoztak be augusztus 16-a és 22-e között a kínai Pekingben, a 2023-as World Robot Conference rendezvényen. robotkonferencia_kina_01
 
Mint arról a Kínai Tudományos és Technológiai Szövetség (CAST) beszámolt, a konferencia három részből állt a tematikáját tekintve. Voltak fórumok, tárlatok és verseny is – tudatta a minuszos.hu.
 
Az esemény középpontjában a robottechnológia áll, valamint az ipar trendjei, a robot-innováció felhasználási lehetőségei.
 
Az eseményen bemutatkozott többek között a magas szintű agy-számítógép interfész, de rendeztek megméterretést is ember és robot között.
 
A rendezvényen kínai és külföldi vállalkozások rukkoltak elő 500-at is meghaladó robotikai megoldással.
 
A World Robot Conference vendégei jellemzően szakértők, akadémikusok és vállalkozók, valamint a nemzetközi szervezetek képviselői. A konferenciát a pekingi önkormányzat, a CAST és az Ipari és Informatikai Minisztérium rendezte meg – írta a minuszos.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.