2024. 02. 28. - 09:00

Szemmel irányítható telefon érkezik a kínaiaktól

Szemmel irányítható telefon érkezik a kínaiaktól

A kínai Honor vállalat olyan technológiát dobott piacra, amely lehetővé teszi az okostelefonok felhasználóinak, hogy a szemükkel irányítsák eszközeiket.

Az okostelefonosok tulajdonosai hamarosan a szemükkel is irányíthatják a készüléküket. Erről egy kínai vállalat, a Honor gondoskodott, amely megjelentette az ehhez szükséges technológiát.
 
A telefoncég új mesterséges intelligencia-szemkövető funkciót mutatott be, amely képes érzékelni, ha valaki a képernyőt nézi.
 
Mi több, a telefon különbséget tud tenni a gyors és a szándékos pillantás között – emellett anélkül hajtja végre az általunk igényelt műveletet, hogy hozzá kellene érnünk a készülékhez.
 
Szemmel irányítható telefon érkezik a kínaiaktól
Szemmel irányítható telefon érkezik a kínaiaktól
 
A technológia működésének alapja, hogy az okostelefon a kameráján keresztül figyeli, hová néz a felhasználó. A különleges funkció elérhető lesz az új Magic 6 Pro telefonon – árulta el a Honor.
 
„Jó látni, hogy a technológiát besorolják olyan kategóriákba, mint az okostelefonoké. Egyelőre egy kis trükknek tűnik a szemgolyó megragadásának eszközeként. Egy okosan megtervezett funkciónak abban kell segítenie, hogy a termék kitűnjön a zsúfolt piac kínálatából. Ezenkívül segít a márka felé vonzani azokat az embereket, akik hűek más prémium gyártókhoz, például az Apple-hez és a Samsunghoz” – mondta el Paolo Pescatore iparági szakértő a MailOnline-nak.
 
Hozzátette: sok újítást fogunk még látni ezen a területen, annak érdekében, hogy gesztusokkal, szemmel és mozgással is javítani lehessen a felhasználói élményt.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.