2024. 01. 24. - 08:55

Új nagy nyelvi modellel rukkolt elő egy kínai mesterséges intelligencia-cég

Új nagy nyelvi modellel rukkolt elő egy kínai mesterséges intelligencia-cég

Bemutatta legújabb nagy nyelvi modelljét a Zhipu AI elnevezésű kínai mesterséges intelligencia startup. A GLM4 a legfrissebb a cég technológiai vívmányai között.

Új, nagy nyelvi modellel állt elő egy kínai mesterséges intelligencia startup. A pekingi székhelyű Zhipu AI az elmúlt három évben elért technológiai vívmányai között mutatta be legfrissebb fejlesztését, a GLM4-et.
 
A GLM-4 nyelvi modell jelentős általános teljesítménynövekedést mutat, megközelítve az amerikai OpenAI cég által kifejlesztett nagy nyelvi modell, a GPT-4 képességeit – mondta el Zhang Peng, a Zhipu AI vezérigazgatója.
 
Megjegyezte, hogy a GLM4 támogatja a kiterjesztett kontextuális megértést, továbbfejlesztett multimodális képességekkel büszkélkedhet és gyorsabb következtetési sebességet ér el, ami nagyobb párhuzamosságot és jelentős költségcsökkentést tesz lehetővé az érvelés során.
 
Új nagy nyelvi modellel rukkolt elő egy kínai mesterséges intelligencia-cég
Új nagy nyelvi modellel rukkolt elő egy kínai mesterséges intelligencia-cég
 
Emellett a személyre szabott intelligens ügynök testreszabási képességei a GLM-ek számára már élesben működnek.
 
A GLM-4 modell robusztus képességeit kihasználva a felhasználók egyszerű prompt parancsokkal hozhatják létre saját GLM intelligens ügynökeiket, drasztikusan csökkentve a belépési korlátot a széles körű modellhasználat előtt – közölte a vállalat.
 
A Zhipu AI startup azt is bejelentette, hogy nyílt forráskódú alapot indított nagy nyelvi modellek számára.
 
Ez az átfogó kezdeményezés 1000 mesterséges intelligencia-chipkártyát biztosít a nagy nyelvi modell nyílt forráskódú közösségének és 10 millió jüan (1,39 millió dollár) készpénzzel támogatja a nagy nyelvi modellekkel kapcsolatos nyílt forráskódú projekteket.
 
A Zhipu AI 2019-ben alakult és meglehetősen nagy figyelmet kapott 2023 folyamán. Tavaly júniusban az amerikai The Information technológiai média a Zhipu AI-t azon 5 kínai vállalat egyikeként sorolta fel, amelyek valószínűleg Kína OpenAI-jává válhatnak.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.