2023. 08. 09. - 10:20

Új ütemterv - Kína a 6G-innováció élén

Új ütemterv - Kína a 6G-innováció élén
A keleti ország vezet a 6G-innováció terén: az iparág úttörőivel és intézményekkel együttműködve a nagy távközlési cégek kutatás-fejlesztési ütemtervet dolgoznak ki a következő generációs technológiához.
Vezet Kína a folyamatos 6G-innováció terén. A következő generációs vezeték nélküli technológia  az innováció és az ipari átalakulás kulcsfontosságú csataterévé vált az utóbbi időben - a kínai távközlési szolgáltatók pedig mindig tájékoztatást adnak ki róla, hol tartanak éppen.
 
Legutóbb kutatás-fejlesztési ütemtervet dolgoztak ki az iparág úttörőivel és intézményekkel együttműködve.
 
A Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) 2023 júliusában jóváhagyta a 6G jövőkép keretrendszerét, amely a globális 6G munka alapdokumentuma – ezzel világszerte start gombot nyomott a megújult kutatás és fejlesztés számára.
 
Az újonnan jóváhagyott 6G szabvány immár hat kulcsfontosságú felhasználási forgatókönyvet tartalmaz, míg a jelenlegi 5G technológia esetében csak három áll rendelkezésre.
 
Új ütemterv - Kína a 6G-innováció élén
Új ütemterv - Kína a 6G-innováció élén
 
 
Az ITU szerint a 6G kulcsfontosságú jellemzője, hogy lehetővé teszi a földi hálózatok interoperabilitását nem földfelszíni technológiákkal - például műholdak segítségével.
 
A China Unicom keményen dolgozik a 6G kulcsfontosságú potenciális technológiáinak feltárásán.
 
Várakozásaik szerint 2025-re befejeznék a műszaki kutatást és feltárnák a 6G technológia korai alkalmazási forgatókönyveit - mondta Liu Liehong, a China Unicom elnöke.
 
Hozzátette: a 6G kereskedelmi forgalomba hozatala Kínában várhatóan 2030-ban indul el.
 
A China Unicom-nak egyébként eltökélt szándéka, hogy a kulcsfontosságú technológiák megoldásával felgyorsítsa a 6G kutatás-fejlesztését – jegyezte meg Liang Baojun, a távközlési szolgáltató vezérigazgató-helyettese.
 
Jelezte, hogy a mobilhálózat-szolgáltató szoros együttműködést kíván elősegíteni az ipar, az akadémiai közösség és a kutatóintézetek között, hogy együttműködési innovációt valósítson meg a 6G egyesített hálózati architektúrájában és technológiákban.
 
A mostani midnenképpen egy döntő időszak a kritikus 6G technológiák azonosítására – mondta Gao Tongqing, a China Mobile vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a vállalat keményen dolgozik majd a technológiai konvergencia és innováció megerősítésén.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.