2023. 10. 11. - 09:05

Úttörő autóipari gyártás indul Kínában autonóm mobil robotokkal

Úttörő autóipari gyártás indul Kínában autonóm mobil robotokkal

Úttörő jellegű, intelligens autóipari gyártási megoldást valósít meg a kínai Chery Automotive, miután több mint 100 mobil robotot vet be a „szupergyárában” Qingdao-ban.

Több mint 100 darab, ForwardX mobil robotot telepít szupergyárába a kínai Chery Automotive vállalat, amely Qingdao városában a legmodernebb autógyártó üzemet működteti. A gyártó partneri viszonyt alakított ki a ForwardX Robotics-szal, mely az autonóm mobil robotok (AMR) vezető szállítójának számít. Közösen egy úttörő jellegű, intelligens autóipari gyártási megoldást valósítanak meg.
 
Az együttműködés célja a műveletek egyszerűsítése, a hatékonyság növelése és az automatizálás fokozása a gyár összeszerelő műhelyében.
 
A 2023-ban alapított Chery Super Factory élvonalbeli autógyártó üzem, amely a fejlett technológiák integrálására és a digitális átalakulás megvalósítására összpontosít.
 
ForwardX autonóm mobil robot egy raktárban
ForwardX autonóm mobil robot egy raktárban
 
A gyár évi 300 ezres jármű-gyártási kapacitásával és 200 ezres KD egységével az üzleti integráció, az intelligens ellátási lánc menedzsment és a robusztus logisztikai ökoszisztéma élvonalába kíván kerülni.
 
A Chery úttörő az iparágban - elsők között alkalmazza az összeszerelő műhelyben a látásalapú AMR-eket az automatizált anyagmozgatáshoz.
 
A telepítés első szakaszában több mint 100 autonóm mobil robotot (AMR-t) integráltak a gyár Logistics Execution Systems (LES) szoftverébe, hogy lehetővé tegyék a különböző összeszerelő sorokon az embert nélkülöző anyagmozgatást.
 
A telepítést követően a ForwardX Flex 300-L AMR robotjai vonalkódos ellenőrzést követően szállítják az anyagokat a felállítási területről a kijelölt munkaállomásokra. Csatlakoznak az állványokhoz és fejlett látórendszereik használatával hajtják végre a biztonságos anyagszállítást.
 
A belső vonali és ajtóvonali folyamatokban a ForwadX Lynx U1000 autonóm vontató AMR-jei integrálódnak az SPS-rendszerbe és szállítják az anyagokat a felállítási területről a vonal menti munkaállomásokra.
 
Az autonóm mobil robotok üres állványokkal navigálnak az anyagbeállítási területre, a komissiózók pedig fényjelzőket használnak útmutatásként a komissiózáshoz és a párosításhoz. Amint az AMR eléri a vonaloldali kirakodási pontot, a teljes állványok automatikusan kirakodnak.
 
Az anyagszállítás befejezését követően az AMR-ek önállóan szerelik fel az üres állványokat az állványgyűjtőhelyre és visszaküldik azokat.
 
Az alvázgyártási folyamat során a Chery szupergyára a fenntarthatóságot helyezi előtérbe a régi állványok újrafelhasználásával, valamint azzal, hogy meghatározott folyamatokban alkalmazza a ForwardX Apex 2000 autonóm targoncáit, elősegítve a környezetbarát megközelítést és csökkentve a hulladék mennyiségét.
 
A készletszint hatékony kezelésével és az összeszerelési hibák kiküszöbölésével az új disztribúciós folyamat minimálisra csökkenti a gyártósor meghibásodásának lehetőségét - ami 200 százalékos hatékonyságnövekedést jelent és a működési költségek jelentős csökkenését eredményezi.
 
A ForwardX Robotics innovatív megoldásainak kiaknázásával a Chery Automotive felgyorsítja globális technológiai vállalattá alakulását - továbbra is elkötelezett azon célja mellett, hogy egy intelligens, automatizált, digitalizált és intelligens logisztikai gyárat hozzon létre.
 
Fotó: forwardx.com
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.