2023. 09. 15. - 10:00

A KKV-k Fintech-megoldásokkal spórolhatnak komoly összegeket

A KKV-k Fintech-megoldásokkal spórolhatnak komoly összegeket

Évi 50 milliárd forintot takaríthatnak meg a hazai kis- és középvállalkozások a fintech megoldások alkalmazásával.

Ha igénybe veszik a digitális pénzügyi szolgáltatásokat – és ezzel lecserélik a hagyományos szolgáltatási díjakat -, éves szinten akár 50 milliárd forintot is megspórolhatnak a magyar KKV-k – tudatta a fintech.hu.
 
A hazai piacról a belga iBanFirst fizetési szolgáltató adott ki friss jelentést. Platformján több mint 1000 kis- és középvállalkozást szolgált ki, mióta 2 esztendeje a piacra lépett Közép- és Kelet-Európában.
 
Budapesten fél éve működik, s több mint 100 millió euró értékben segített a magyar ügyfeleknek a nemzetközi fizetések terén – írta a fintech.hu.
 
A KKV-k Fintech-megoldásokkal spórolhatnak komoly összegeket
A KKV-k Fintech-megoldásokkal spórolhatnak komoly összegeket
 
Az iBanFirst számára a hazai piac ezzel az első háromba került a profitalibiltást tekintve. Sőt, a magyar iroda teljesítménye olyan ütemben nő, hogy az európai átlagot meg is haladta.
 
Az elemzés kitért arra, hogy a magyar KKV-k körülbelül 15 százaléka fintech megoldásokat használ a hagyományos bankok helyett, ezzel pedig a „korai többséget” képviselik.
 
A körülmények, a gazdasági bizonytalanságok okán egyre sűrűbben használnak fintech biztosította fedezeti eszközöket a hazai kereskedelmi vállalatok, ezek ugyanis segítik a haszonkulcs védelmét és a régión belüli üzleti tevékenység-bővítést – adta hírül a fintech.hu.
 
A magyar kis- és középvállalatok a fintech-szolgáltatásokkal ki tudják váltani a hagyományos szolgáltatási díjakat és évente 50 milliárdot is megtakaríthatnak összesen.
 
A cég azt jósolja, hogy a magyarországi tranzakciók  volumene 2024-re duplázódik és az 500 millió euróit is eléri – írta a fintech.hu.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.