2023. 10. 27. - 09:20

A KKV-kat segíti egy 1 milliárd eurós garanciaprogram

A KKV-kat segíti egy 1 milliárd eurós garanciaprogram

Magyar kis- és középvállalkozásokat segít egy új garanciaprogram, több mint 1 milliárd euró értékben. A megállapodás Brüsszelben köttetett.

Kis- és középvállalkozásokat támogat egy több mint 1 milliárd eurós garanciaprogram, melyről Brüsszelben kötött megállapodást az Európai Bizottság és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., mely felett a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) gyakorol tulajdonosi jogot – tudatta az MTI. 
 
A minisztérium közleményében az áll, hogy a zöld és digitális szektorban működő kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére elérhetővé tesznek az InvestEU programon keresztül viszontgarancia-keretet, 1,5 milliárd eurónyi, azaz több mint 550 milliárd forintnyi hitelportfólió támogatást.
 
Kis- és középvállalkozásokat támogat egy több mint 1 milliárd eurós garanciaprogram
Kis- és középvállalkozásokat támogat egy több mint 1 milliárd eurós garanciaprogram
 
A vállalkozások részére ehhez 1,049 milliárd euró uniós viszontgaranciával rendelkező garanciakeretet nyújt a Garantiqa Hitelgarancia Zrt.– írta az MTI.
 
A garanciaprogram a bankok részéről egyébként kivételes esetben finanszírozott beruházások megvalósítására ad lehetőséget, olyanokéra, amelyek hosszabb lejáratúak és magasabb kockázatúak, ám jelentős gazdasági és társadalmi hatással bírnak.
 
A garanciaprogram a finanszírozáshoz való hozzáférést javítja - a beruházásokkal pedig képes tovább javulni a KKV-szektor termelékenysége, hatékonysága és versenyképessége – írta meg az MTI.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.