2023. 12. 22. - 09:30

Ingyenes képzést indítanak a KKV-k számára

Ingyenes képzést indítanak a KKV-k számára

A közbeszerzési piac aktív szereplőivé tenné a mikro-, kis- és középvállalkozásokat a kormány egy új, ingyenes képzés segítségével.

Térítésmentes képzés indul a KKV-k számára – jelentette be a Miniszterelnökség közbeszerzési felügyeletért felelős helyettes államtitkára. A cél az, hogy megszerzett tudással a közbeszerzési piac aktív szereplői lehessenek.
 
A képzés a Miniszterelnökség és az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft. konzorciumában valósul meg, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszközből származó 408,381 millió forintból, amely vissza nem térítendő európai uniós támogatás – tudatta az MTI.
 
A projekt 2026 tavaszán zárul, addig minimum 2200 kis- és középvállalkozást szeretnének ebbe bevonni, de bíznak benne, hogy a szám ennél jóval magasabb lesz – mondta el Kretter Diána helyettes államtitkár.
 
Ingyenes képzést indítanak a KKV-k számára
Ingyenes képzést indítanak a KKV-k számára
 
Azon vállalkozásokat, akik érdeklődnek a képzés iránt, e-learning formában tanítják majd, de lesznek olyan képzések is, amelyeken személyesen lehet részt venni.
 
Az online felület a kkvkepzes.gov.hu oldalon található meg.
 
Kretter Diána elmondta: a cél az, hogy a KKV-k minél többen és sikerrel vegyenek részt a közbeszerzésekben – ezért a képzés négy modulból áll, magában foglalja az ajánlattételt, a jogorvoslatot, valamint a leglényegesebb ismereteket a közbeszerzési szerződések teljesítésével és az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (EKR) alkalmazásával kapcsolatban – írta az MTI.
 
Az EKR-t a Miniszterelnökséggel együttműködve fejleszti és üzemelteti az az Új Világ Nonprofit Szolgáltató Kft. A rendszer 2018 óta működik, s ebben történik a közbeszerzések minden lépése. Öt év alatt több mint 50 ezer közbeszerzést bonyolítottak le a segítségével – mondta el a cég vezetője, Gyimesi László.
 
A jelenlegi projekt keretében minél jobban meg szeretnék ismertetni a rendszert a hazai vállalkozókkal – tudatta az MTI.
 
A program azon gazdasági szereplőknek szól, akik árut, szolgáltatást, építési beruházásokat kínálnának a közbeszerzési piacon – attól függetlenül, hogy korábban részt vettek-e közbeszerzési eljárásban, vagy csak ezután szeretnének.
 
Az ingyenes képzések azt hivatottak elősegíteni, hogy a KKV-k egyszerűbben részt vehessenek ezeken és eredményes legyen a szereplésük.
 
A programmal a magyarországi közbeszerzési verseny fejlesztése és az egyajánlatos eljárások számának csökkentése is cél – írta meg az MTI.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.