2023. 08. 25. - 05:15

Innovációs támogatási programot terveznek – KKV-knak is

Innovációs támogatási programot terveznek – KKV-knak is
Új innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése zárul le augusztus végén, a pályázat pedig, amely a KKV-k számára is elérhető lenne, szeptember közepén jelenne meg.
Augusztus utolsóelőtti hetében várhatóan lezárul egy új, innovációs támogatási program társadalmi egyeztetése, melynek keretösszege 35 milliárd forint.
 
A pályázat  szeptember közepén látna napvilágot – közölte a a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára.
 
A kormány céljának tekinti, hogy hazánk az innováció tekintetében a világ legjobb 25 országa között legyen 2030-ra, Európában pedig bekerüljön a legjobb 10 közé. A Neumann János programot ennek elősegítésére fogadták el – tudatta az MTI.
 
 
Innovációs támogatási programot terveznek – KKV-knak is
Innovációs támogatási programot terveznek – KKV-knak is
 
E program keretében írták ki a Fókuszterületi innovációs projektek támogatása nevű pályázatot, mellyel elsősorban a kis- és középvállalkozásokat, illetve az egyetemeket és kutatóintézeteket támogatnák, ők érhetik el ezeket főként.
 
Leginkább a gazdaság digitális átállása, a zöld átállás és az egészségipar területén számítanak pályázatokra – írta az MTI.
 
Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára elmondta, hogy a pályázat a gazdasági élet szereplőit, az egyetemeket és a kutatóhelyeket kötné össze egymással. A cél az lenne, hogy olyan termékek és szolgáltatások szülessenek, amelyeket véd a szabadalom és árbevételt is hoznak.
 
Az államtitkár kiemelte, három területen szükséges az előrelépés az innováció területén: több kutató-fejlesztő kell, a szabadalmak megduplázására van szükség, s emellett fontos, hogy a KKV-k is minél több innovációt valósítsanak meg a projekteken belül. Utóbbi területen is a duplázás a cél – írta meg az MTI.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.