2024. 06. 20. - 18:00

Külföldi példákkal fejlesztenék itthon a kkv-kat

Külföldi példákkal fejlesztenék itthon a kkv-kat

Dél-koreai példával modernizálhatja Magyarország a vállalatokat és a startupokat.

Az utóbbi években a kis- és középvállalkozások (kkv-k) valamint a startupok növekvő szerepet játszanak Magyarország gazdaságában. Ezen vállalkozások versenyképességének növelése érdekében Magyarország a világ egyik leginnovatívabb országával, Dél-Koreával kezdett tárgyalásokba.
 
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter O Jongdzsuval találkozott a napokban, aki Dél-Korea kkv-kért és startupokért felelős minisztere. A két fél nem csak a vállalatokról tárgyalt, hanem arról is, hogy milyen újabb gazdasági együttműködésekbe kezdhetnek a közeljövőben.
 
Jót tehet a magyar vállalati világnak a dél-koreai példa
Jót tehet a magyar vállalati világnak a dél-koreai példa
 
Dél-Korea világszerte ismert technológiai innovációiról és erős K+F szektoráról. A dél-koreai vállalatok élen járnak az olyan területeken, mint az elektronika, az információs technológia és a biotechnológia.
 
Az együttműködés révén a magyar kkv-k és startupok részben hozzáférhetnének Dél-Korea fejlett technológiai tudásához és innovációs kapacitásához.
 
Ez a tudásmegosztás nemcsak a termékfejlesztést és a gyártási folyamatokat javíthatja, hanem segíthet új, versenyképes termékek és szolgáltatások piacra dobásában is Magyarországnak.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.