2023. 06. 16. - 09:00

Mesterséges intelligencia miatt lehetnek versenyképesek a cégek

Mesterséges intelligencia miatt lehetnek versenyképesek a cégek
A mesterséges intelligencia széleskörű elterjedtsége jelentős mértékben hathat arra, mennyire versenyképesek az iparágak és a magyar gazdaság – fejtette ki a Microsoft magyarországi ügyvezető igazgatója.
A magyar iparágak, s általában véve a hazai gazdaság versenyképessége nagymértékben azon múlik, alkalmazzák-e széleskörben a mesterséges intelligenciát – mondta Szabó Péter, a Microsoft hazai ügyvezető igazgatója egy, a TV2-nek adott interjújában.
 
Megjegyezte, hogy a Microsoft már a ’90-es években is foglalkozott számítógépes látással, beszéddel, beszédfelismeréssel és gépi tanulással kapcsolatos kísérletekkel. Nem kétséges, hogy a mesterséges intelligencia és a metaverzum meghatározó szerepet tölt be az új korszakban.
 
Ahogyan a korábbi nagy technológiai vívmányok, úgy az MI is többet hoz ki az emberekből: többre tesz képessé bennünket.
 
Mesterséges intelligencia miatt lehetnek versenyképesek a cégek
Mesterséges intelligencia miatt lehetnek versenyképesek a cégek
 
Amennyiben az a cél, hogy versenyképesek legyenek a cégek, intézmények, s általában a gazdaság, ma már nem kerülhető ki a mesterséges intelligencia használata.
 
A mesterséges intelligencia teszi lehetővé, hogy a nyelvi akadályokat leküzdjük, s amolyan copilotként integrálódik be az irodai szoftverekbe.
 
Ezzel azok képesek lesznek prezentációkat, szövegvázlatokat készíteni, amihez csak szabadszavas feladatleírás szükséges számukra. A feladatot másodpercek alatt megoldják.
 
Az MI a közejövőben megbeszélésekről is készíthet összefoglalókat, jelentős időt spórolva meg a munkatársaknak.
 
Szabó Péter kiemelte: bizonyos etikai irányelveket természetesen fontos érvényesíteni az MI fejlesztési fáziásban. Fejlesztését, működtetését emberi felügyelet kell tartani.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.