2024. 07. 10. - 12:18

Nem szabad félvállról venni a kiberbiztonságot

Nem szabad félvállról venni a kiberbiztonságot

A digitalizáció korában egyre nagyobb a kiberbiztonság jelentősége a magyar kkv-k számára is.

A digitalizáció robbanásszerű fejlődése az utóbbi években új lehetőségeket és kihívásokat hozott a kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára Magyarországon is. A technológiai innovációk, például a felhőalapú szolgáltatások, az e-kereskedelem és a mesterséges intelligencia alkalmazása, jelentősen növelik a kkv-k hatékonyságát és versenyképességét a piacokon.
 
Azonban ezzel párhuzamosan a kiberbiztonság kérdése is egyre fontosabbá válik, hiszen a digitális eszközök és rendszerek sebezhetősége komoly kockázatokat rejthet magában.
 
kiberbiztonsag_Torzs
Az online biztonságra is egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni
 
A kkv-k gyakran célpontjai a kiberbűnözőknek, mivel sokszor kevesebb erőforrással rendelkeznek a megfelelő védelem kiépítéséhez, mint a nagyvállalatok. Az adathalászat, a zsarolóvírusok és az adatszivárgások mind-mind olyan fenyegetések, amelyek komoly károkat okozhatnak egy vállalkozás számára. 
 
A magyar kkv-knak proaktív lépéseket kell tenni a kiberbiztonságuk javítása érdekében és ki kell használniuk a modern szoftverek nyújtotta lehetőségeket. A folyamatos pályázati támogatások és programok szintén nagyban hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a magyar cégek hatékonyság mellett biztonságosan működjenek a digitális világban.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.