2018. 09. 27. - 10:55

3 természetes tipp a szem alatti karikák ellen

3 természetes tipp a szem alatti karikák ellen

Nem kellemes reggel azzal szembesülni, hogy karikás a szemünk. A hektikus mindennapok különösen sokat tehetnek ezért, de van megoldás, méghozzá természetes.

Ki ne bosszankodna reggel azon, hogy karikák jelentek meg a szeme alatt? Főleg, ha sietős a napunk, hirtelen semmi sem jut eszünkbe, amivel orvosolhatnánk a problémát.
 
A mindennapi rohanás, az alváshiány, a feszültség és a rossz étrend – plusz mellette egyéb előnytelen szokások – mind tehetnek róla, hogy karikák képződnek a szem alatt. Örökletes is lehet ugyanakkor a probléma.
 
Érdemes kipróbálnunk az alábbi 3 természetes módszert a szem alatti karikák ellen. Még a reggeli sietségbe is beleférhetnek.
 
Az uborkaszeletek is hatékonyak hűtve a szem alatti karikákra
Az uborkaszeletek is hatékonyak hűtve a szem alatti karikákra
 
1.Hideg tej: lényegében bármi, ami hideg vagy fagyos, segít - összehúzza az ereket és nyugtatja a szem alatti bőrt, csökkenti a duzzanatot és a sötét karikákat. A tej azonban természetes hidratáló is, lágyítja, gyógyítja és táplálja a szem alatt levő, károsodott bőrt, s ez nem kis részben a benne levő tejsavnak köszönhető.
 
Csupán nyomjunk egy kis hideg tejbe vattapamacsot és tegyük a szemünk alá 5-10 percre. Ezután mossuk le hideg vízzel.
 
2.Hűtött burgonya vagy uborka szelet: érdemes tartani belőlük néhányat a hűtőben, majd reggel a szemek alá rakni. Mindkettő jótékony a szemre, enzimeik és fanyar tulajdonságaik miatt. Segítenek megszabadulni a szarkalábaktól is, az apró ráncok enyhülnek a szemek körül. Frissebbnek és fiatalosabbnak nézünk majd ki.
 
3.Hideg kókuszvíz: a kókuszvíz bőrtisztító tulajdonságokkal bír, amely szintén jótékony a szem alatti bőrre nézve.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.