2019. 05. 09. - 11:45

5 ok, amiért a haj korán őszülni kezdhet

5 ok, amiért a haj korán őszülni kezdhet

Ahogy idősödünk, tincseink egyre szürkülnek – egyes esetekben azonban gyorsabban, mint azt várnánk. Az oka több dolog is lehet. Lássuk, melyek ezek.

Ahogy öregszünk, a hajunk őszülni kezd – ez természetes folyamat. Olykor azonban előbb jelentkezik, mint gondolnánk. A korai őszülésnek több oka is lehet. Amennyiben édesanyánk és édesapánk hajlamos volt rá, a mi tincseink is idejekorán szürkülhetnek.
 
Egy tanulmány szerint a korán őszülő haj örökölhető dolog – de a génektől eltekintve az autoimmum betegségek, a levegőszennyezés és a stressz egyaránt vezető oka annak, ha az őszülés előbb jelentkezik a vártnál.
 
Íme további okok, melyek korai őszüléshez vezetnek.
 
Nemcsak az időseknek lehet ősz haja - több okból elkezdhetünk korán őszülni
Nemcsak az időseknek lehet ősz haja - több okból elkezdhetünk korán őszülni
 
1.Dohányzás: akár rendszeresen cigarettázunk, akár passzív dohányosok vagyunk, mindkét eset kockázatos számunkra a hajra nézve is. Tincseink túl korán őszbe válthatnak, ha cigarettafüstnek vagyunk kitéve. Ennek oka a szabad gyökök fokozott jelenléte, amelyek a dohányban jelen vannak.
 
2.Légszennyezés: a szennyezett levegőben lévő toxinok és szennyező anyagok hamar szürkévé változtathatják tincseinket. A károsító szabad gyökök itt is nagy szerepet játszanak – megtalálhatók a vegyi anyagokban, melyek keverednek a légkörrel. Azok, akik szennyezett környezetben élnek, hajlamosabbak az őszülésre.
 
3.Autoimmun betegség: amennyiben autoimmun betegséggel küzdünk, gyorsan őszülhetünk, de akár el is veszíthetjük a hajunk nagy részét.
 
4.Stressz: a stressz számos egészségügyi gondot okozhat és fő oka lehet annak is, ha idő előtt megőszülünk vagy hullani kezd a hajunk.
 
5.Hormonális változások: ha a szervezetben hormonális módosulások történnek, a tincsek szerkezete, sűrűsége és színe is változhat.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.