2018. 07. 05. - 10:50

5 tipp a gyors körömlakk szárításhoz!

5 tipp a gyors körömlakk szárításhoz!

Ha sietünk valahová és még utolsó simításként a lakkunkat is fel szeretnénk kenni körmünkre, nem árt, ha tudunk egy-két jó trükköt a gyors szárításhoz.

Napjainkra egyre tökéletesebbek a körömlakkok, száradási idejük is jelentősen lecsökkent. Ugyanakkor, ha sietségben vagyunk, jó volna, ha alig 1 perc után kiválóan megszáradt körmökkel indulhatnánk el otthonról.
 
Van lehetőség arra, hogy a száradási időt egy kissé felgyorsítsuk. Próbáljuk ki az alábbi módszereket.
 
A körömlakk száradását könnyen fel lehet gyorsítani házi módszerekkel
A körömlakk száradását könnyen fel lehet gyorsítani házi módszerekkel
 
1.Jégfürdő: mielőtt a körömlakk felvitelét megkezdenénk, tegyünk 3-6 jégkockát egy kis tál vízbe. Fessük ki a körmünket, egy percig szárítsuk a levegőn, majd mártsuk a kezünket a jégkockás tálba 3 percre.
 
2.Főzőspray: a felfestett körömlakktól kb. 30 centiméterre tartva fújjuk be a körmöket főzőspray-jel. Bizonyosodjunk meg afelől, hogy jól befedte azokat, majd várjunk 1 percet a száradásra. A felesleges olajat töröljük le.
 
3.Olajos mártogatás: töltsünk olívaolajat egy kis tálba és tegyük 5 percre bele a kész lakkozott körmöket. Ezután fektessük a kezünket egy száraz felületre. A felesleges olajat ebben az esetben is töröljük le. Ha ezt a trükköt alkalmazzuk, igyekezzünk nem kezet mosni 1 óra hosszáig.
 
Mindegy, milyen színt választunk, a lakk hamar megszárad a házi praktikákkal
Mindegy, milyen színt választunk, a lakk hamar megszárad a házi praktikákkal
 
4.Folyó víz: jó megoldás a körömlakkot 1 percig száradni hagyni, majd hideg folyó víz alá tartani a körmöket, 60 másodpercig. Csak arra vigyázzunk, hogy közben ne nyúljunk bele semmibe.
 
5.Fagyasztás: kalandvágyóbbak a fagyasztóba is betehetik kilakkozott kezüket egy kis időre, hogy az megszilárdítsa a lakkot. Nem kell sok idő hozzá, különben sem valószínű, hogy szívesen fagyasztjuk 1-2 percnél tovább a kezünket a hűtőszekrénynél állva.
 
Próbáljuk ki a legszimpatikusabb módszert!
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.