2018. 02. 15. - 11:20

7 ok, amiért a sminket le kell szedni alvás előtt!

7 ok, amiért a sminket le kell szedni alvás előtt!

Gyakran lusták vagyunk ahhoz, hogy késő este lemossuk a festéket arcunkról, különösen egy buliból hazatérve. Ám a smink eltávolítása több okból is fontos. Bőrünk hálás lesz érte!

Előfordul, hogy csak elfelejtjük, máskor azonban egyszerűen nincs energiánk lemosni a sminket, amikor hazaértünk.

Pedig a smink eltávolítása számos okból lényeges. Vigyáznunk kell a bőrünkre!

Lássuk, miért.

1.A kémiai anyagok rossz hatással vannak ránk.

Teljesen mindegy, milyen típusú smink van rajtunk, mindegyikben vannak összetevők, melyek árthatnak a bőrünknek. Ha hosszabb ideig rajta állnak, behatolnak a bőrbe és hosszútávú károsodást okozhatnak. Öregítik a bőrt és ráncosítják, a szempillák pedig törékenyebbé válnak. A festék gátolja a természetes faggyúváladékok kiválasztódását és ez pattanásokat válthat ki. Ráadásul a bőr megújulása is akadályoztatva lesz.

A smink nagyon szép, de nem éjszakára való

A smink nagyon szép, de nem éjszakára való

2.Pattanások alakulhatnak ki.

A bőrön nagyszámban találhatók pórusok, s ha éjjelre magunkon hagyjuk a sminket, a pórusokat eltömíthetjük. Ezek felelősek a faggyútermelődésért és a bőr nedvességéért, sőt az elhalt hámsejtek és szennyeződések eltávolításáért is.

3.Szem-irritáció és fertőzés jelentkezhet.

A szemek körül is nagyon fontos eltávolítani a sminket. Ennek hiányában ugyanis a szem irritációja, allergiás reakciók jelentkezhetnek, valamint fertőzések, melyek miatt a szempillák eltörhetnek és kihullhatnak.

4.Gyorsan öregedhet a bőr.

A smink bőrön hagyása miatt a bőr éjszakai megújulási folyamata lelassulhat. Nem tud lélegezni, a természetes önjavító mechanizmus zavart szenved. Ráadásul a szennyeződések, melyek a bőrre kerültek napközben, oxidatív stresszt váltanak ki, s a szabad gyökök megtámadják a bőrünket. Csökken a kollagén termelődése s ez korai öregedést eredményez.

A legtökéletesebb sminket is le kell szedni éjjelre - kerüljük a bőrproblémákat!

A legtökéletesebb sminket is le kell szedni éjjelre - kerüljük a bőrproblémákat!

5.A bőr kiszárad.

A smink blokkolja a pórusokat és lassítja a faggyú termelődését, s ez száraz bőrhöz vezet, mely a megjelenésre nincs túl jó hatással. A szárazság a bőr önjavító képességét is lassítja.

6.Bőrirritáció alakulhat ki.

Minél érzékenyebb a bőrünk, annál nagyobb az esélye, hogy irritálni fogja a fennmaradt smink. Akár vörös foltok is kialakulhatnak. Allergiás reakciókra szintén számíthatunk – s ha a környezeti szennyező anyagok is megtapadnak a bőrön, az irritáló anyagok jelenléte csak nő.

7.Nagyobb és piszkosabb pórusokkal számolhatunk.

A pórusok smink eltávolítása híján eltömődnek piszokkal és megmaradt sminkkel. Hatására a pórusok nagyobbá válnak, a bőr pedig elveszíti rugalmasságát – nem lesz képes kollagént termelni és megjavítani önmagát.

Idővel pedig a pórusok nagyobbak és látványosabbak lesznek.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.