2019. 03. 21. - 12:45

A bőr is nyer - miben segít a reggeli citromos víz?

A bőr is nyer - miben segít a reggeli citromos víz?

Talán hallottuk már a tanácsot: igyunk reggelente meleg citromos vizet és előnyösen befolyásoljuk a szervezetünk működését. Mi az, ami igaz belőle és mire hat leginkább a citromos víz?

A meleg citromos víz reggel fogyasztva nagyon frissítő lehet, kávé mellé mindenkinek ajánlott. Nem mindenre jó azonban azok a dolgok közül, amelyeket terjesztenek róla.
 
Lássuk, mi az, melyben valóban nagy segítséget nyújt a meleg citromos víz.
 
1.Segít az emésztésben: a citromos víz egyik nagy előnye már a víz hőfoka is, nem csupán a hozzáadott citrom. A meleg víz reggel segít abban, hogy az emésztőrendszert átöblítsük és újra hidratáljuk a szervezetet. Mindez azért sem rossz dolog, mert alvás közben nem ittunk, azaz 8 órája nem fogyasztottunk vizet. Márpedig a szervezetnek szüksége van kellő mennyiségű folyadékra.
 
Számos előnye van a citromos víz reggeli fogyasztásának
Számos előnye van a citromos víz reggeli fogyasztásának
 
2.Természetes átöblítő: a máj rendkívül aktív alvás közben, ilyenkor regenerálódik a szervezet. Kellő mennyiségű vízzel reggel biztosítjuk, hogy a szervezet hatékonyan végezze a munkáját. Arra is van némi bizonyíték, hogy a citromos víz képes stimulálni a megfelelő gyomorsav- és epetermelődést.
 
A máj és a nyirokrendszer megfelelő működése érdekében igyunk 1-2 pohár citromos vizet kávé vagy tea fogyasztása előtt.
 
3.Immunrendszer-erősítő: a citrom C-vitaminban gazdag, darabonként 30-50 milligrammot tartalmaz. Emellett káliummal is ellát. A reggeli meleg citromos víz esélyt ad a testnek arra, hogy hatékonyabban szívja fel a vitaminokat és felturbózza az immunrendszert.
 
A C-vitamin jó a mellékvese számára, s potenciálisan segít csökkenteni a stressz hatásait.
 
4.Szebb bőr: azzal, hogy átöblítjük a testünket és javítjuk az emésztést, a citromos víz tisztább bőrt eredményez. C-vitamint szintén, melyre szükségünk van a kollagén termeléséhez – egészséges és sima bőr lesz az eredménye.
 
5.Egészséges súly: van rá bizonyíték, hogy a reggeli citromos víz segít az egészséges testsúly megőrzésében. Egy tanulmány szerint ha elegendő vizet fogyasztunk, az felpörgeti az anyagcserét.
 
A kellő mennyiségű víz egyébként önmagában is csodás súlycsökkentő eszköz.
 
A cikket folytatjuk.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.