2011. 03. 02. - 19:36

A bőrradírozás alapjai

A bőrradírozás alapjai
A bőr felszínének megújítását, a hatóanyagok könnyebb bejutását szolgálja, ha a bőr felszínérő nem csak a szennyeződéseket, felesleges zsiradékot távolítjuk el, hanem az elhalt hámsejteket is.
A bőrradírozás alapjaiA bőr felszínének megújítását, a hatóanyagok könnyebb bejutását szolgálja, ha a bőr felszínérő nem csak a szennyeződéseket, felesleges zsiradékot távolítjuk el, hanem az elhalt hámsejteket is.
Különösen fontos ez idősebb kA bőrradírozás alapjaiorban, amikor az elhalt hámsejtek száma több.
Időről időre érdemes ennek érdekében bőrradírozást, ún. peelinget végezni, akár az egész testfelszínen is.
Masszírozd a bőröd, mielőtt zuhanyozni mennél. Célszerű kesztyűt vagy luffa szivacsot használni. Alaposan dörzsöljük végig a testet, ügyelve, hogy egyetlen részt se hagyjunk ki.
Ezek után üljünk bele egy kád vízbe, és áztassuk magunkat hosszú ideig. Körkörös mozdulatokkal, gyengéden masszírozva vigyünk fel hámtalanító szert (gél, krém) magunkra.
Használjunk őrölt mandula vagy tengeri só alapú bőrradír készítményeket. A durva szemcsék alaposabban megtisztítják bőrünket az elhalt hámsejtektől.
Nagyon fontos, hogy érzékeny bőrünket hidratáló szerrel kezeljük az eljárás után, egy nap legfentebb egyszeri alkalommal. A rendszeres bőrradírozás kiszárítja bőrünket, és többet árt, mint használ, ha nem figyelünk a hidratálásra.

Memo

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.