2022. 01. 13. - 10:00

Az otthoni hajfestést és a stylist-munkát könnyítené a mesterséges intelligencia

Az otthoni hajfestést és a stylist-munkát könnyítené a mesterséges intelligencia

Betör a technológia a kozmetikai iparba: a CES 2022 technológiai kiállításon otthoni hajfestést megkönnyítő eszközöket mutattak be, valamint egy mesterséges intelligenciával összekapcsolt rendszert, szalonstylistok számára.

A technológiai újítások egyik iparágból sem hiányozhatnak. Jól mutatta ezt a CES 2022 (Consumer Electronics Show) technológiai tárlat, melyet minden évben január eleján rendeznek meg Las Vegasban.
 
A kiállításon számos kozmetikai cég rukkolt elő újdonságokkal. A L'Oréal két csúcstechnológiás különlegességet mutatott be: a Colorsonic-ot, egy ecsetszerű koncepciót, amely az otthoni hajfestést kívánja megkönnyíteni, valamint a Coloright-ot, egy mesterséges intelligenciával összekapcsolt rendszert szalonstylistok számára, mely lehetővé teszi a hajszín virtuális kipróbálását és a egyedi árnyalatok létrehozását.
 
Egyenletes hajfestés otthon
 
A Colorsonic ecset koncepciója igen egyszerű. A felhasználónak nem kell mást tennie, mint kiválasztani a Colorsonic weboldalán elérhető 40 árnyalat valamelyikét, majd megvárni, amíg házhoz szállítják a készletet. A hagyományos tasakok és palackok helyett a fogyasztók közvetlenül a készülékbe tölthető patront kapnak.
 
Ezt követően csak be kell kapcsolni a kefét, megvárni, amíg összekeveredik a szín és az előhívó, majd a tövétől a hajvégekig átkefélni a hajat. Nem kell tartani szivárgástól, csöpögéstől, foltosodástól vagy esetlegesen túlzott telítettségtől.
 
Ahogyan a szokványos hajfestékeknél, a hatóidő itt is 30 perc. Ezután csak öblítésre és formázásra van szükség. A kazettát a végén el kell távolítani, s megőrizni későbbi korrekciókhoz.
 
A szalon hajfestés is új technológiai megoldásokkal bővülhet
A szalon hajfestés is új technológiai megoldásokkal bővülhet
 
A L'Oréal azt sem hagyta figyelmen kívül, hogy az új koncepció a lehető legfenntarthatóbb legyen: a patronok újrahasznosíthatók, a kesztyűk is újra használhatóak.
 
Azoknak, akik kipróbálnák a modult, várniuk kell még egy keveset: a Colorsonic megjelenését 2023 elejére tervezik.
 
A szalonélmény korszerűsítése
 
Amellett, hogy az otthoni hajfestést átalakítja, a kozmetikai óriás a szalon hajfestés élményének fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet.
 
A francia cég megragadta a CES 2022 kiállítás adta lehetőséget, s előrukkolt a Coloright-al: egy mesterséges intelligenciával összekapcsolt hajszínrendszerről van szó, szalonok stylistjai számára, amely igény szerinti, testreszabott hajszínt készít.
 
A gép tartalmaz egy olvasót, mely elemzi a vendég haját, méri a szín hatékonyságát befolyásoló tényezőket - beleértve a hajszínt, a szürke százalékot, a hosszt és a sűrűséget -, rendelkezik egy adagolóval, amely száraz hajfestékből álló gyöngyöket tartalmaz, alapkrémek patronjaival, előhívókkal és hígítókkal.
 
Egy szabadalmaztatott algoritmusnak köszönhetően ezek az adagolt összetevők személyre szabott hajfestékreceptet készítenek.
 
„Az ultraprecíz gép a formula összes összetevőjét adagolja, a Coloright így összesen több mint 1.500 egyedi lehetőséget kínál” – jegyzi meg a L'Oréal.
 
A technológiai megoldás igencsak ígéretes, azonban arra vonatkozóan, mikor jelenne megy a hajszalonokban, egyelőre nincs információ.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.