2019. 10. 24. - 11:45

Biztonságos a vízálló kozmetikumok használata?

Biztonságos a vízálló kozmetikumok használata?

Természetes, hogy ha sminket alkalmazunk, szeretnénk tartósat. Nem lenne előnyös, ha egy kis eső vagy sírás hatására azonnal elmaszatolódna. De vajon mennyire biztonságosak a vízálló termékek?

A sminknek célszerű a helyén maradnia, akkor is, ha megmártózunk egy medencében. A profi termékeknek legalábbis ezt is célszerű „tudniuk.”’
 
De vajon mennyire biztonságosak ránk nézve a vízálló sminkek?
 
Érdemes tudni, hogy azok a kozmetikumok, amelyek az izzadtságot és az olajat is kibírják, s nem törlődnek le, tartalmaznak bizonyos összetevőket, amelyek károsak lehetnek a bőrre nézve.
 
A vízálló termékek hozzávalói biztosítják, hogy minden pigment a helyén maradjon – s csak akkor biztonságos hosszútávon alkalmazni őket, ha természetes, vegyszermentes változatot használunk.
 
A vízálló kozmetikumokban levő összetevők nem teljesen biztonságosak?
A vízálló kozmetikumokban levő összetevők nem teljesen biztonságosak?
 
A vízálló kozmetikumokban levő néhány összetevő nem feltétlenül biztonságos. Az állati és növényi eredetű viaszokon, polimereken kívül a vízálló smink szilikonokat tartalmaz, amelyek eltömíthetik a pórusokat, s pattanásokhoz, bőrirritációhoz vagy akár bőriallergiához is vezethetnek.
 
A vízálló szempillaspirál még a medencében is fennmaradhat, azonban nem tartalmaz olyan, kondicionáló hozzávalókat, mint a len- és argánolaj, vagyis könnyen lehet, hogy kiszáradnak a szempilláink.
 
Hogyan lehet eltávolítani a vízálló sminket?
 
Ha ilyen kozmetikumokat használunk, egy jó tisztító termékre is szükségük van, mivel a vastag vízálló sminket valamivel le kell szedni.
 
Természetes alternatívák is vannak azonban ezek helyett: olíva olajjal például kiválóan eltávolítható a vízálló smink. Elegendő egy kevés olívaolajat a szemhéjra és a szempillákra felvinni, majd állni hagyni egy pár percet – ezt követően csak gyengéden le kell mosnunk a bőrt.
 
Egyébként a régimódi hűs krém is alkalmas rá, hogy a sűrű vízálló sminket leszedjük vele, arcra és nyakra is használható.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.