2020. 01. 09. - 10:02

Bőr: hogyan növeljük rugalmasságát természetesen?

Bőr: hogyan növeljük rugalmasságát természetesen?

Ahogy az idő halad előre, bőrünk természetszerűleg veszít elaszticitásából, s ez megereszkedettséget eredményez – valamint idősebb megjelenést. Érdemes tudni, milyen természetes módszerekkel fokozhatjuk a bőr rugalmasságát. Jó részüket megtaláljuk a hűtőben.

Az öregedés egyik első jele a bőr megereszkedése. Mindez annak köszönhető, hogy a bőrünk veszít rugalmasságából, ráncok és finom vonalak jelennek meg az arcon.
 
Manapság számos terméket kínál a kozmetikai ipar, amely segíthet a fiatalosabb külső megőrzésében – ugyanakkor, ritkán oldja meg a megereszkedett bőr problémáját.
 
Milyen természetes módszerekkel élhetünk? Lássuk.
 
1.Tojás fehérje: természetes összehúzó hatással rendelkezik, táplálja a bőrt és megemeli a megereszkedett részeket – ezért igencsak ajánlott. Keverjük meg a tojásfehérjét, míg habosodni nem kezd. Öblítsük le hideg vízzel fél óra után.
 
Sokat tehetünk a ráncok ellen a kókuszolajjal is
Sokat tehetünk a ráncok ellen a kókuszolajjal is
 
2.Aloe Vera: növeli a bőr rugalmasságát és eltünteti a finom vonalakat és ráncokat. Ezt a gélt meg lehet venni, de saját növényként is nevelgethetjük, s ha szükség van rá, vágjunk belőle a gél kinyeréséhez. Alkalmazzuk az arcra és a nyakra, majd fél óra után mossuk le.
 
3.Kókuszolaj: erőteljes antioxidánsokkal rendelkezik, melyek eltüntetik a károsító szabad gyököket. Éjszakára is az arcon hagyhatjuk, majd reggel mossuk le.
 
4.Rozmaring olaj: antioxidánsokban gazdag olajról van szó, mely stimulálja az ún. fibroblasztok képződését és növeli a bőr rugalmasságát. Kiváló öregedésgátló szer.
 
5.Uborka: feszesebbé teszi a bőrt, egyben frissíti és fiatalítja is. Reszeljünk le némi uborkát és tegyük az arcunkra egy fél órára. Hideg vízzel öblítsük le a bőrt a végén.
 
László Adrienn

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.