Kozmetika - Smink

Burgonyát az arcbőrre!

Burgonyát az arcbőrre!

Ha bőrproblémákkal küzdünk, valószínűleg valamilyen csodatévő szerre lenne szükségünk, amely eltünteti arcunkról a nem tetszetős részeket. Az arcon sajnos szinte minden meglátszik, ha a szervezetben gond van. Hogyan tehetjük természetes módon feszessé, tisztává, hidratálttá?

Számos ember szenved attól, hogy arcán pattanások, kiütések, ráncok „díszelegnek”, s reggelente szorongva próbálja őket elfedni valamilyen módon. Másoknál csak alkalmanként jön elő a probléma, de az épp elég lehet ahhoz, hogy elrontsa egy estéjüket.
Bármelyik eset áll is fenn, ahelyett, hogy egy rakás kémiai anyaggal készült terméket vásárolunk, érdemes próbát tennünk a burgonyával!

Mert bizony, a krumpliból kiváló házi szépítő praktika válik. 7 napon át kell alkalmazni, s nemcsak javítja a pattanások megjelenését javítja. Használ a sötét karikák, a ráncok, duzzanatok ellen is.

Kiváló a krumplilé a tökéletes házi arctisztításhoz

Kiváló a krumplilé a tökéletes házi arctisztításhoz

De mi is kell ehhez a remek házi kozmetikumhoz?

Egy félbevágott burgonya; kés vagy hámozó; turmixgép; kis tál; pamut vattakorongok.

Mossuk meg a krumplit, mielőtt hámozni kezdjük. Ha lehámoztuk, ne törölgessük meg, mert a keményítős lé értékes. Vágjuk a krumplit kerek szeletekre.

Majd első lépésben tisztítsuk meg arcunkat, ahogy szoktuk – szappannal, vízzel, esetleg olíva olajjal.
Fogjunk meg egy burgonyaszeletet és kezdjük vele átmasszírozni a bőrt, körkörös mozdulatokkal haladjunk végig az arcon. A sötét foltokra, ráncokra fordítsunk nagyobb figyelmet. Akár 10 percig is masszírozhatjuk ezeket.

A lét hagyjuk állni az arcon – hadd végezze el munkáját a burgonya.

A nyers krumpli felét egy turmixgépbe is berakhatjuk, hogy a levét kifacsarjuk belőle. Távolítsuk el belőle a nagyobb darabkákat és a levet használjuk fel.

Öntsük egy kis tálba. Ha az állagát nem találjuk elég jónak, egy kis aloe vera lével hígíthatjuk.

Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a krumplilét az arcunkra

Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a krumplilét az arcunkra

Fogjunk vattakorongot és mártsuk a burgonyalébe – ezzel vigyük fel a bőrünkre a jótékony levet. A maszkot 20 percig hagyjuk állni az arcon.

Ha megszáradt, egy darab burgonyával újra masszírozzuk át az arcot. A körkörös, de nem túl erős mozdulatokkal leradírozzuk a bőrt.
Mindezt egyébként megtehetjük a karokkal vagy a test más részeivel is.

Ha készen vagyunk, csak le kell öblítenünk a bőrfelületet. A megmaradt lét akár 4-5 napig is megtarthatjuk.
A burgonyában levő vitaminok és ásványi anyagok segíthetnek nemcsak bőrhibákon, de az arcszőrzeten, a napégésen, a sérült vagy vérző bőrön is – összességében javítják a bőr szerkezetét.

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >