2021. 04. 15. - 11:15

Cukrozás - Természetes módszer szőr eltávolítására

Cukrozás - Természetes módszer szőr eltávolítására

A hagyományos szőr-eltávolítási módszerek közül igen sok a természetes és biztonságos módszer. A cukrozás például bizarrnak hangzik, de működik. Persze ennek is vannak előnyei és hátrányai.

A szőr-eltávolításra manapság igen sok módszer kínálkozik, az epilálástól a gyantázáson át a lézeres kezelésig. 
 
Vannak otthoni praktikák is, amelyekkel hatásos eredményt érhetünk el. Ám nem árt látni mindegyiknek az előnyös és hátrányos oldalát is. Lássuk például az alábbit. Szőrtelenítés cukorpasztával
 
A cukrozós megoldásnál a gyantázáshoz hasonlóan cukorpasztát viszünk fel a bőrre, majd azt eltávolítva szabadulhatunk meg a szőrszálaktól.
 
A praktika határozott előnye, hogy a bőrt igen simává teszi és a hatás hosszabb ideig tart, mint a borotválás. Vásárolhatunk vagy készíthetünk saját cukorpasztát. A cukrozás megfizethető, gyors és már őseink is használták.
 
A gyantázástól eltérően nagyon rövid szőrrel is elvégezhető. Kevésbé irritálja a bőrt, nincs megégési veszélyt, mivel a cukorpaszta szobahőmérsékletű.
 
Ez a fajta szőrtelenítés segítheti a borotválkozás okozta, idővel benőtt szőrszálak eltávolítását is.
 
Hátrányok: a módszer igen fájdalmas lehet, ha valaki rosszul végzi – de még mindig nem annyira rossz, mint a gyantázás.
 
Biztonságos, természetes és megfizethető megoldás, otthon is jól alkalmazható. A bőr sokáig sima marad és kevés a módszer kockázata. Ráadásul, akkor is gyorsan elvégezhető, ha sietünk.
 
Hogyan készül a cukorpaszta?
 
Kombináljuk össze 1 csésze nádcukrot, 1 evőkanál citromlét, negyed csésze mézet. Főzzük alacsony vagy közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve.
 
Amint sötét karamella színűvé és sűrűvé válik, vegyük le a tűzről. Alkalmazzuk a pasztát melegen (de ne forrón!) a kívánt bőrterületen. Az eltávolításhoz használjunk ruhaanyag csíkokat vagy fa applikátor rudat.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.