2020. 04. 16. - 11:15

Gyógynövényes arcgőz – megfázásra is kitűnő

Gyógynövényes arcgőz – megfázásra is kitűnő

Ha valaha szenvedtünk már bedugult orrtól és ösztönösen belélegeztük a meleg tea vagy a forró zuhany gőzét, tudjuk, hogy hatásos. Lássuk, hogyan készíthetünk egy még hatékonyabb otthoni arcgőzölőt!

Aki próbálta már megfázás, köhögés idején a forró víz gőze fölé hajolást, tudhatja, hogy ez a hagyományos, régi módszer igen hatásos lehet a panaszok enyhítésében. A gőzölő technika igencsak szem előtt tartandó, sőt, fokozható.
 
A meleg gőz nemcsak megnyugtató, további előnyöket nyújthat, ha gyógynövényeket is adunk hozzá. Lássuk, hogyan készül a gyógynövényes arcgőzölő.
 
Hozzávalók: 1 evőkanál kakukkfű; 1 evőkanál rozmaring; 1 evőkanál bazsalikom; 1 evőkanál oregánó; 1 evőkanál borsmentalevél; 1 evőkanál eukaliptusz; 1 evőkanál levendulavirág.
 
Hatásos a gyógynövényes arcgőzölés
Hatásos a gyógynövényes arcgőzölés
 
Elkészítés
 
Tegyünk nagyjából 3 centiméternyi vizet egy nagy fazék aljába és forraljuk fel. Ha tálat használunk, forraljuk fel a vizet vízforralóban vagy teafőzőben és öntsük a tálba.
 
Hajtsunk félbe egy törölközőt, s helyezzük szilárd, hőálló, sima felületre, mint például egy pult vagy asztal.
 
Tegyük a vízzel töltött tálat vagy edényt erre a törölközőre. Szórjuk bele a kívánt gyógynövényeket, keverjük meg jól és fedjük le 1-2 percre.
 
Majd emeljük fel a fedőt, ellenőrizzük a gőz hőjét – ne legyen túlságosan forró az arcunknak.
 
Hajoljunk a gőzölő edény fölé és fedjük be a fejünket egy másik törölközővel, hogy a levegő ne szivárogjon ki.
 
Lassan lélegezzünk a gőz felett több mint 10 percen át. Külön segíthet, ha az orron át szívjuk be a levegőt és a szájon ki.
 
Ha úgy érezzük, meglazult a váladék, nyugodtan beleeshet a vízbe, hiszen az edényt alaposan elmossuk a művelet után. A folyadékot szintén nem használjuk újra.
 
A bőrre szintén jó hatást gyakorol a művelet – mossuk le arcunkat víz és ecet fele-fele arányban keverésével, ezzel a pórusoknak jót teszünk, sőt eltávolítjuk az elhalt hámsejteket is.
 
A gyógynövényekből annyit használjunk fel, amennyit szeretnénk, ha mindből teszünk az arcgőzölőbe, maximális hatást érünk el.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.