Kozmetika - Smink

Hogy készíts vaníliás-mentás-csokis masszázsvajat?

Hogy készíts vaníliás-mentás-csokis masszázsvajat?

Nem kell ahhoz külön ünnep, hogy egy igazán kellemes illatú, harmonikus testvajjal ajándékozzuk meg magunkat, párunkat vagy szeretteinket! Az ápoló masszázsvajat ráadásul sajátkezűleg el tudjuk készíteni, s nagy örömöt szerezhetünk vele – magunknak is!

Bőrünk kényeztetésére mindig legyen egy kis időnk – meghálálja. Különösen egy fárasztó nap után esik jól egy kis masszázs, valamilyen kellemes, relaxáló illatú testolajjal vagy vajjal – amelyet akár mi magunk is el tudunk otthon készíteni.

Az alábbi masszázsvaj a vanília, a menta és a csokoládé egyedi keverékével bűvöl el bennünket. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók:

1 evőkanál folyékony olaj – mandula vagy jojobaolaj; 2 evőkanál kókuszolaj; 3 evőkanál kakaóvaj, lereszelve; 5-8 csepp borsmenta illóolaj (választhatunk mást is – a levendula is kiváló); 1 vanília bab, melyet hosszában szeljünk el, s kaparjuk ki a belsejét.

Vaníliás-mentás-csokis masszázsvaj - készen, üvegben tárolva

Vaníliás-mentás-csokis masszázsvaj - készen, üvegben tárolva

Elkészítése:

Olvasszunk meg dupla forralóban minden összetevőt, kivéve az illóolajat.

Óvatosan keverjük a hozzávalókat, hogy kellően összeálljanak, majd adjuk hozzá az olajat. Tároljuk kis üvegedényben. A fenti hozzávalókból kb. fél csészényi adag jön ki.

Tippek:

1) A masszázsvaj állaga sűrű, nagyon tápláló a bőr számára. Masszázshoz ezért elég egy keveset is felhasználni belőle.

2)Mivel a masszázsvajhoz nincs folyékony összetevő hozzáadva, annyi ideig áll el, amíg az összetevői. Legalább 6 hónapig, bár az illat kissé tompábbá válik.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >