2017. 05. 25. - 10:40

Hogy készíts vaníliás-mentás-csokis masszázsvajat?

Hogy készíts vaníliás-mentás-csokis masszázsvajat?

Nem kell ahhoz külön ünnep, hogy egy igazán kellemes illatú, harmonikus testvajjal ajándékozzuk meg magunkat, párunkat vagy szeretteinket! Az ápoló masszázsvajat ráadásul sajátkezűleg el tudjuk készíteni, s nagy örömöt szerezhetünk vele – magunknak is!

Bőrünk kényeztetésére mindig legyen egy kis időnk – meghálálja. Különösen egy fárasztó nap után esik jól egy kis masszázs, valamilyen kellemes, relaxáló illatú testolajjal vagy vajjal – amelyet akár mi magunk is el tudunk otthon készíteni.

Az alábbi masszázsvaj a vanília, a menta és a csokoládé egyedi keverékével bűvöl el bennünket. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók:

1 evőkanál folyékony olaj – mandula vagy jojobaolaj; 2 evőkanál kókuszolaj; 3 evőkanál kakaóvaj, lereszelve; 5-8 csepp borsmenta illóolaj (választhatunk mást is – a levendula is kiváló); 1 vanília bab, melyet hosszában szeljünk el, s kaparjuk ki a belsejét.

Vaníliás-mentás-csokis masszázsvaj - készen, üvegben tárolva

Vaníliás-mentás-csokis masszázsvaj - készen, üvegben tárolva

Elkészítése:

Olvasszunk meg dupla forralóban minden összetevőt, kivéve az illóolajat.

Óvatosan keverjük a hozzávalókat, hogy kellően összeálljanak, majd adjuk hozzá az olajat. Tároljuk kis üvegedényben. A fenti hozzávalókból kb. fél csészényi adag jön ki.

Tippek:

1) A masszázsvaj állaga sűrű, nagyon tápláló a bőr számára. Masszázshoz ezért elég egy keveset is felhasználni belőle.

2)Mivel a masszázsvajhoz nincs folyékony összetevő hozzáadva, annyi ideig áll el, amíg az összetevői. Legalább 6 hónapig, bár az illat kissé tompábbá válik.

Fotó: wellnessmama.com

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.