2020. 06. 11. - 11:15

Hogyan készíthetünk vaníliás cukros radírt?

Hogyan készíthetünk vaníliás cukros radírt?

A házi készítésű, édes vaníliás cukor-radír egyszerű és gyorsan elkészíthető. Mindenkinek ajánlott – nemcsak azoknak, akik kedvelik a DIY-kozmetikumokat.

Amennyiben könnyű, otthon elkészíthető bőrradírt szeretnénk, megtaláltuk az ideális megoldást. A DIY édes vaníliacukros radírt nem nehéz összeállítani, hatékony és nagyon kellemes illatú.
 
Bőrünk remekül fogja érezni magát a használata után.
 
Lássuk, hogy készíthetjük el.
 
Hozzávalók: fél csésze barna cukor; fél csésze kristálycukor; negyed csésze olíva olaj (ezt helyettesíthetjük avokádó-, mandula- vagy kókuszolajjal is); 2 evőkanál méz; negyed teáskanál vanília kivonat (kedvenc illóolajunkból is alkalmazhatunk 5-10 cseppet); fél teáskanál E-vitamin olaj.
 
A vaníliás cukros bőrradír számos szempontból előnyös
A vaníliás cukros bőrradír számos szempontból előnyös
 
Elkészítés
 
Keverjünk össze minden hozzávalót egy kisebb tálban, míg kellően össze nem állnak.
 
A keveréket az arcra, a nyakra, de kezünkre is használhatjuk, ahol segít a szárazságon és eltávolítja az elhalt bőrsejteket. Ne dörzsöljük azonban nagyon erősen. Körkörös mozdulatokkal vigyük fel a bőrre a keveréket, majd dolgozzuk bele. Használjuk a homlokra, orcákra, állra és nyakra.
 
A szem környékét teljesen hagyjuk ki. Ez a bőr igen finom és sosem szabad dörzsöléssel tisztítani. Öblítsük le meleg vízzel és fejezzük be a folyamatot egy kis hideg vizes spricceléssel is, hogy a pórusok bezáródjanak.
 
Természetesen a teljes testre is használhatjuk a radírt. A bőrradírozást mindig hűs öblítéssel zárjuk le, s tapogassuk szárazra a bőrt tiszta törölközővel.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.