2018. 11. 15. - 08:50

Hogyan méregtelenítsük hónaljunkat?

Hogyan méregtelenítsük hónaljunkat?

Bizonyára már hallottunk arról, hogy egyes kozmetikumokban máig használatos – bár már egyre kevésbé alkalmazott – összetevők nem feltétlenül gyakorolnak jó hatást egészségünkre. Igaz ez a dezodorokra is. Tegyünk meg magunknak egy szívességet: méregtelenítsük a hónaljunkat!

A kozmetikai ipar manapság egyre inkább igyekszik kivonni a termékekből olyan összetevőket, melyek egészségkárosítóak lehetnek. Az alumínium, a ftalátok, propilénglikol, formaldehid és a parabének is azon hozzávalók között vannak, melyek jelenlétét ma már nem engedélyezik a kozmetikumokban.
 
Az évek során ugyanakkor számos ilyen anyaggal találkozhatott a bőrünk. Érdemes elvégezni egy alapos méregtelenítést. De hogyan?
 
Hozzávalók: 1 evőkanál bentonit anyag; 1 teáskanál almaecet; 1-2 teáskanál víz (a megfelelő állag eléréséhez).
 
A hónalj méregtelenítése természetes összetevőkkel megoldható - és hatásos
A hónalj méregtelenítése természetes összetevőkkel megoldható - és hatásos
 
Elkészítés
 
Keverjük össze a hozzávalókat egy üvegtálban (ne használjunk fémet!), fa vagy nem fémből készült kanállal.
A keverék állagának krémszerűnek kell lennie.
 
Egyenletesen oszlassuk szét a hónaljon és hagyjuk rajta állni 5-20 percig. Érdemes lassabban kezdeni és a többször alkalmazzuk, tovább fenn hagyni, hogy lássuk, miként szokik hozzá szervezetünk. Amennyiben fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztalunk, azonnal vegyük le.
 
Okozhat némi pirosodást, mivel megnöveli a véráramlást a területen – de ez gyorsan elmúlik. Ha végeztünk, zuhanyozzuk le a területet vagy melegvizes ruhával töröljük le a keveréket.
 
A műveletet végezhetjük naponta vagy ahogy szükségünk van rá – míg a természetes dezodort már nem érezzük irritálónak és kellemetlen szag sem képződik.
 
B.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.