2019. 01. 10. - 11:10

Hogyan puhítsuk a kezünket télen?

Hogyan puhítsuk a kezünket télen?

A hideg téli levegő hatással van a bőrünkre, s csúnyán kirepedhet a kezünk is. Érdemes ilyenkor nagyobb gondot fordítani ápolására – használjuk az alábbi módszereket.

Szeretnénk, hogy kezünk ne száradjon ki csúnyán a téli időben? A megfelelő bőrápolás egész évben fontos, ám a téli hidegben különösen érdemes plusz energiát szánnunk rá.
 
A kezeket megóvhatjuk a kirepedezéstől, kiszáradástól, ha megfogadjuk az alábbi tippeket.
 
1.Válasszunk jó kézmosót: egy gyengéd kézmosóval, amely lehetőleg glicerint és hidratáló anyagokat tartalmaz, mindig jól járunk. Az alkohol, mint összetevő, ilyenkor nem kívánatos. Arra is érdemes figyelni, hogy ne mossunk túl sokszor kezet.
 
A túl meleg víz sincs jó hatással a kéz bőrére
A túl meleg víz sincs jó hatással a kéz bőrére
 
2.Hidratáljuk a kéz bőrét: kézmosást követően sose mulasszuk el hidratálni a kezet. Erre a célra külön krémet használjunk, de a testápolónk is megteszi. Masszírozzuk a krémet a bőrbe és dörzsöljük össze a kezeket. Az ujjak közét se feledjük el, valamint a körmök alját. Minden este kenjünk be a kezünket lefekvés előtt.
 
3.Viseljünk kesztyűt a házimunkák közben: amikor mosogatunk vagy takarítunk, célszerű kesztyűt hordani. Ezzel védjük a két bőrét. A vegyszerek erősek, ezért a kezünket szárazzá és durvává tehetik,.
 
4.Kenjük be a kezünket is napvédő krémmel: nemcsak a test többi része igényli a káros napsugárzás elleni védelmet. A kéz bőrén is kialakulnak ráncok, pigmentáció. Ezért fontos védeni őket.
 
5.Kézmeleg vízzel mossunk kezet: a túl meleg víz nem célszerű, inkább langyossal mossunk kezet, akkor is, ha éppen fázunk. A forró víz nincs jó hatással a bőr természetes olajaira.
 
6.Kerüljük a kézfertőtlenítőket: csak akkor használjuk őket, ha muszáj, ugyanis alkoholt tartalmaznak és egyéb olyan összetevőket, melyek a bőrnek erősek lehetnek. Ha szükséges, természetes terméket válasszunk vagy alkalmazzunk saját készítésűt.
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.