2019. 01. 17. - 11:35

Hogyan védjük télen az ajkainkat?

Hogyan védjük télen az ajkainkat?
A szánk az egyik legvédtelenebb testrészünk a hidegben – hiszen nincs befedve sállal vagy kesztyűvel, könnyen kirepedezik és ápolásra szorul. Íme néhány hatékony tipp a védelméért.
Ajkaink fokozott védelemre szorulnak télen. A hideg idő könnyen kikezdi a hűs levegőnek és fagyos szélnek kitett szánkat, amely kellő nedvességet sem kap. Verejték- vagy olajmirigyekkel nem rendelkezik, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy ne váljon repedezetté, cserepessé.
 
Az alábbi tippekkel tehetünk a probléma megelőzéséért.
 
1.Vigyünk fel az ajkakra argánolajat, amelyben telítetlen zsírsavak vannak és E-vitamint is tartalmaz. Frissítik a bőrt és késleltetik az öregedés jeleit, de a bőr rugalmasságát is növelik. Az argánolajat könnyen beszívja a bőr és segít a struktúra javításán.
 
Tegyünk télen az ajkak védelméért kellő hidratálással
Tegyünk télen az ajkak védelméért kellő hidratálással
 
2.A száraz ajkak gyakori oka a tápanyaghiány. Fontos olyan élelmiszereket fogyasztanunk, amelyekben van A-, C-vitamin és B2 vitamin, citrusfélék, érett papaya, paradicsom, répa, zöld leveles zöldségek, dió, teljes kiőrlésű gabona, zab, tejtermékek. Ezek segítenek meggyógyítani a kirepedt ajkakat.
 
3.Kókuszolaj: a repedezettségen szintén segít, mivel a kókuszolaj képes nedvességgel ellátni a szájat. A rúzs eltávolítására is alkalmas.
 
4.Érdemes tudni, hogy a szájfények és ajakbalzsamok hidratálóbbak és több nedvességgel látják el az ajkakat, mint a matt változatok.
 
5.Végezetül pedig sose használjunk a szájra szappant!
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.