2020. 09. 10. - 11:40

Így készíts gyógynövényes arcgőzölőt!

Így készíts gyógynövényes arcgőzölőt!

Ha meg vagyunk fázva, ösztönösen is tudjuk, hogy a forró gőz jót tesz légutaink tisztítása céljából. Nemcsak ekkor használhatjuk azonban, s bőven rakhatunk vele gyógynövényeket is.

Hatékony arcgőzölőt gyorsan és könnyen készíthetünk otthon. Akár meg vagyunk fázva, akár az arcunkat szeretnénk egy kicsit méregteleníteni, érdemes bevetni a gyógynövényes gőzt.
 
Lássuk az összetevőit.
 
Hozzávalók: 1 evőkanál kakukkfű, 1 evőkanál rozmaring; 1 evőkanál bazsalikom; 1 evőkanál oregánó; 1 evőkanál borsmenta levél; 1 eukaliptusz; 1 evőkanál levendulalevél.
 
A gyógynövényes gőzölés egyszerű és hasznos
A gyógynövényes gőzölés egyszerű és hasznos
 
Elkészítése:
 
Tegyen egy centiméternyi vizet egy nagy edény aljába és forraljuk fel. Alternatív megoldásként, ha tálat használunk, forraljuk fel a vizet teafőzőben vagy edényben és öntsük a tálba. 
 
Hajtsunk félbe egy törülközőt, s tegyük erős, hőálló, sík felületre, amilyen a pult vagy az asztal.
 
A tálat helyezzük a tetejére, majd rakjunk bele szárított növényeket, keverjük meg jól, majd fedjük le az edényt vagy tálat 1-2 percre.
 
Ezt követően ellenőrizzük a gőz hőmérsékletét, ne legyen túlságosan forró az arcunknak.
Hajoljunk az edény vagy tál fölé és takarjuk le fejünket törölközővel – ne szökhessen ki levegő.
 
Lassan szívjuk be a gyógynövényes gőzt, 10 percen át. Érdemes orron át beszívni és szájon át kilélegezni. Ne aggódjunk, ha a váladék is beleesik a tálba, hiszen azt ki lehet mosni.
 
A gyógynövényes gőzölés segít meglazítani a váladékot és kitisztítani a légutakat.
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.