2019. 12. 12. - 11:20

Így készítsünk ünnepi téli krémszappant!

Így készítsünk ünnepi téli krémszappant!

Ha szívesen megajándékoznánk saját készítésű kozmetikummal szeretteinket, az ünnepi hangulatú téli krémszappan kiváló ötlet.

Itt a téli hideg és az ünnep időszaka – sokan örülnek ilyenkor a szívmelengető, komfortos időtöltéseknek: ilyen például az is, hogy meleg fürdővel, kellemes kozmetikumokkal kényeztetjük bőrünket.
 
Ideális ötlet tehát saját készítésű kozmetikumot adni ajándékba, mely a karácsonyra is jellemző illatokkal készül: fenyőillat, bormenta, narancs és levendula keveredik benne.
 
De hogyan készítsük el az ünnepi krémszappant?
 
Hozzávalók: negyed csésze kókuszolaj; negyed csésze shea vaj; negyed csésze méhviasz. Szükségünk lesz 10 cseppre mindegyik illóolajból: fenyőillat, bormenta, narancs és levendula.
 
Nagyszerű ajándék lehet a saját készítésű szappanokból
Nagyszerű ajándék lehet a saját készítésű szappanokból
 
Elkészítése
 
Duplaforralóban olvasszuk meg a shea vajat, a méhviaszt és a kókuszolajat. Ha mindegyik megolvadt, vegyük le a tűzről és adjuk hozzá az illóolajat.
 
Öntsük óvatosan üres dezodoros dobozba és hagyjuk állni, míg meg nem szilárdul. Kisebb tárolók esetén sokat segíthet a műanyag tölcsér.
 
Használatához óvatosan dörzsöljük be a száraz bőrt, hogy táplálja és hidratálja azt.
 
Ha pedig ajándékba adjuk, készítsünk hozzá ízléses csomagolást.
 
László Adrienn

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.