2017. 07. 13. - 11:20

Így kezeljük a megrepedt sarkat természetesen! – 1.rész

Így kezeljük a megrepedt sarkat természetesen! – 1.rész

A repedezett sarok nemcsak előnytelenül mutat – fáj is. Érdemes az esti zuhanyzás alkalmával hetente reszelgetni, de mellette gondos ápolás sem árt neki. Lássuk, milyen megoldásokat alkalmazhatunk a rendben tartására!

A berepedezett sarkakat több dolog eredményezheti. Az egyik, ahogyan az ember jár. Oka lehet a rossz vérkeringés, vagy bőrprobléma, például ekcéma, pszoriázis. Gombás fertőzés miatt ugyancsak kialakulhat repedés. Gondot okozhat a tápanyaghiány, például ha kevés cink vagy Omega-3 jut a szervezetünkbe.

Az első dolog, amit tehetünk ellen, az étrend megváltoztatása.

Bőrápolás - A szép sarkakért otthon is tehetünk

Bőrápolás - A szép sarkakért otthon is tehetünk

1.Étrend

Fogyaszunk a repedezett sarkak ellen elegendő cinket, magnéziumot, Omega-3 zsírsavat vagy étrend-kiegészítőt. Hasznos a C-vitamin és zselatin, amely növeli a bőr rugalmasságát és segíthet csökkenteni a repedezettséget.

A D- és a K-vitamin megfelelő mennyiségű bevitele szintén fontos. Beszerezhetjük ezeket húslevesből és az állati szervekből is.

Fogyasszunk több vizet, növeljük a nyomelemek bevitelét.

2.Kezelés és lábfürdő

A másik módszer a megrepedt sarkak kezelésére, ha habkő segítségével lereszelgetjük, majd méregtelenítő lábfürdőben áztatjuk őket egy ideig. Adjunk fél csésze alma ecetet a meleg vízhez.

Megoldás lehet az is, ha lefekvés előtt bekenegetjük magnézium olajjal a sarkakat.

Érdemes a sarkakat is leradírozni zuhanyzás alkalmával.

Használjunk tápláló, saját készítésű sarokápoló krémet reggel és este.

A receptet a cikk folytatásában közöljük!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.