2018. 10. 25. - 10:56

Így méregtelenítsünk ecettel és mustárral!

Így méregtelenítsünk ecettel és mustárral!
Egy meleg fürdő nagyon jól tud esni, különösen hűvös estéken. Ám ha dupla hasznot akarunk húzni belőle, még jobb! Hogyan készítsünk méregtelenítő fürdőt ecet, illetve mustár felhasználásával.
Ha egy kis felmelegedésre vagy relaxációra vágyunk, a forró fürdőnek nincs párja. Érdemes azonban összekötni a kellemeset a hasznossal és venni egy méregtelenítő fürdőt!
 
Kétféle fürdő elkészítésével ismerkedhetünk most meg.
 
1.Ecetes méregtelenítés
 
A bőrproblémák enyhítésére az ecet ideális megoldás – ennek oka az, hogy kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét. Az illata nem túl jó, de ha bárkinek a családban ekcémája, napégése, száraz, viszkető bőre van, érdemes ecetes méregtelenítő fürdőt vennie.
 
A meleg fürdőt méregtelenítővé is tehetjük
A meleg fürdőt méregtelenítővé is tehetjük
 
Alkalmazása: heti 1-2 alkalommal töltsük meg a kádat vízzel és adjunk 1-2 csésze almaecetet hozzá. Áztassuk magunkat 20-30 percig, törlőruhával az arcunkat is töröljük át. Az ecetet hajra is alkalmazhatjuk, ragyogóvá teszi azt.
 
Fürdés után zuhanyozzuk le magunkat hűsebb vízzel, bár egyesek szerint megszáradni is hagyhatjuk a bőrön az ecetes vizet.
 
2.Mustáros méregtelenítő fürdő
 
A mustárt igen régóta alkalmazzák az emberek megfázás, influenza, izommerevség ellen – mégpedig keringést serkentő tulajdonságai miatt. A magnézium és az ilóolajok teszik ezt a fürdőt méregtelenítővé.
 
Alkalmazása: organikus mustár por, epsom sót és illóolajok keveréke szükségeltetik hozzá.
Fontos tudni, hogy minél melegebb a víz, annál hatékonyabb a méregtelenítés.
 
Tipp: amennyiben klóros és fluoridos a vizünk, pár evőkanál bentonit agyag hozzáadása segíthet.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.