2021. 03. 11. - 11:15

Kávékrémet a szem alá!

Kávékrémet a szem alá!

A kávé a káros szabadgyökökkel szembeszálló antioxidánsok legjelentősebb forrása. Érdemes hát kihasználni előnyeit a szem alatti karikák kezelésére is – saját készítésű krém formájában.

A kávé italként fogyasztva, de kozmetikumként is igen előnyös. A kávészemekben jelentős mennyiségű antioxidáns van, amely megküzd a károsító szabadgyökökkel. Az antioxidánsok csökkentik az oxidatív stresszt, az UV-sugárzás okozta károsodásokat és kiváló gyulladáscsökkentők is.
 
Számos, vény nélkül kapható szem alatti krém tartalmaz nem pörkölt kávébabból származó kivonatot, ám ez nem a legjobb megoldás.
 
Egy sima kávéval készült krém segíti a vérkeringést, megszépíti a bőrt, javítja a szem alatti karikák és duzzanatok megjelenését.
 
Hogyan készítsük el otthon, saját kezűleg?
 
Szükségünk lesz duplaforralóra, befőttesüvegre és/vagy fémdobozra is, a tároláshoz.
 
Hozzávalók: 2 és 1/2 teáskanál kávé infúziós kókuszolaj; 1 evőkanál kakaóvaj; 1 és fél teáskanál mangóvaj; 1 teáskanál nem finomította avokádóolaj; 1 teáskanál méhviasz (reszelve); 3 csepp levendula illóolaj (opcionális); negyed csésze organikus kávé őrölve; fél csésze kókuszolaj.
 
Nagyon hasznos lehet a kávészemek felhasználásával készült szem alatti krém
Nagyon hasznos lehet a kávészemek felhasználásával készült szem alatti krém
 
Elkészítés
 
Keverjük össze egy kis befőttesüvegben az összes hozzávalót, kivéve a levendula illóolajat. Helyezzük a befőttesüveget egy edénybe, melynek alján szűrő található. Ez védi az edény alját a töréstől.
 
Töltsük meg az edényt annyi vízzel, hogy a befőttesüveg felénél felfelé jöjjön, s óvatosan pároljuk, amíg az összes összetevő meg nem olvad.
 
Adjuk hozzá a levendulaolajat (ha használjuk), s azonnal öntsük a kész krémet a kívánt edénybe.
 
Kávéval töltött kókuszolaj
Helyezzük a friss, fel nem használt kávét és kókuszolajat dupla forralóba, a felső edénybe. Használhatunk hőálló üvegtálat is az alsó fazékra téve.
 
Forraljuk a vizet a keverék alatt körülbelül egy órán keresztül, hogy kivonatot hozzunk létre.
 
Alaposan szűrjük le zacskóval vagy kávészűrővel, majd dobjuk ki a kávézaccot.
 
Tipp: a kávéolajat teljes mértékben nem fogjuk felhasználni ehhez a recepthez, de felhasználhatjuk egyéb bőrtápláló termék készítésekor is.
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.