2010. 01. 28. - 06:00

Kávéval a narancsbőr ellen!

Kávéval a narancsbőr ellen!
Ez a makacs jelenség a nők nagy részénél jelentkezik a kamaszkor után, és egyre romló tendenciát mutat, ahogyan öregszünk. A cellulitisz tulajdonképpen csomókba rendeződött zsír a bőrfelszín alatt, leggyakrabban a csípőn, a combon, a fenéken és a felkaron.
Csodaszerek.Kialakulásának több oka van: női hormonok, kötőszöveti gyengeség, nem megfelelő zsír- és vízanyagcsere, étkezési szokásaink és életmódunk. Az ösztrogén lehet a fő ludas a narancsbőr létrejöttében, amit az bizonyít a legnyilvánvalóbban, hogy férfiak csak elenyésző számban szenvednek tőle.
Az orvostudomány és a kozmetikai ipar krémek, gyógyszerek és eljárások egész sorát fejlesztette ki a cellulitisz ellen, de végleges és tökéletes megoldást egyik sem hoz.
Néhány éve a koffein is bekerült a „csodaszerek" közé, jó eredményekeÖsztrogén.t értek el vele a bőrkép javításában.
Ma már szinte nincs olyan narancsbőr elleni krém a piacon, amely hiányt szenvedne koffeinben. A koffein növeli a vérerekkel egyébként szegényesen ellátott zsírraktárak anyagcseréjét, így segíti a zsír lebontását és kiürülését a szervezetből.
Érdekes módon azonban ez a jótékony hatás csak a külsőleg való alkalmazására érvényes, belsőleg fogyasztva - a túl sok zsírral, szénhidráttal, sóval és alkohollal együtt - hozzájárul a cellulitisz rosszabbodásához.
A boltban vásárolható, általában elég drága krémek helyett otthoni módszerrel is készíthetünk magunknak koffeinpakolást.
A narancsbőrös terület nagyságától függően pár evőkanál langyos olívaolajban keverjünk el őrölt kávét, majd masszírozó mozdulatokkal kenjük fel az érintett bőrfelületeinkre, amelyeket azután folpackba betekerünk.
Húsz percig hagyjuk hatni, majd zuhanyozzunk le. Hetente 2-3-szor alkalmazva körülbelül 2 hónapig, látványos javulást érhetünk el!Memo

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.