2019. 02. 21. - 11:05
Készíts csokoládés arcmaszkot – mézzel és banánnal!

Próbáltuk már ezt a ragadós, ámde hatékony maszkot? A csokoládé banánnal és mézzel inkább desszertként hangozhat jól, de higgyük el, kitűnően táplálja az arcbőrt.
Való igaz, szívesen megkóstolnánk a csoki, banán és méz kiváló kombinációját – nem árt azonban félretenni belőle egy keveset az arcunkra is.

A belőlük készült arcmaszk számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek a bőr számára tökéletes hatásúak.
A kakaópor a valódi sztár: tápanyag-bomba, amely antioxidánsban gazdag.
Ám tartalmaz magnéziumot, szelént, mangánt, cinket, rezet, káliumot, foszfort, vasat, kalciumot, folsabat, pantoténsavat, niacint, riboflavint és B6-vitamint is.
Ezen ásványok és egyéb összetevők együttműködve előzik meg a bőr sejtjeinek károsodását és javítják a károsodott bőrt.

Hozzávalók: 2 evőkanál nyers kakaópor; 1 evőkanál joghurt; 1 teáskanál nyers méz; negyed banán.
Elkészítése:
Törjük össze a banánt villával egy tálkában, majd adjuk hozzá a kakaóport, joghurtot és a mézet.
Gazdagon terítsük be a keverékkel az arcot és a nyakat. 10-20 perc után lemoshatjuk.
A megmaradt maszkmennyiséget a hűtőben kell tárolni – de nem igazán javasolt sokáig tárolni vagy ajándékba adni másnak. Jobb rövid időn belül felhasználni.
László Adrienn