2017. 11. 09. - 10:35

Korpa: Hogyan kezeljük természetesen?

Korpa: Hogyan kezeljük természetesen?

A viszkető, kellemetlen érzés a fejünkön sok esetben a korpa jele. Számos hagyományos módszerrel próbálhatjuk kezelni a problémát, köztük samponokkal és kőszénnel, de egyéb természetes megoldások is vannak.

A korpa nagyon sokakat érint, szakemberek szerint az emberek 50 százaléka küzd vele. A korpa eltüntetésének hagyományos módszerei között a samponokat, szteroidokat és a kőszenet is megtaláljuk, de megpróbálkozhatunk olyan, természetes és biztonságos megoldásokkal is, mint például a nyers méz vagy az illóolajok.

A korpa jelentkezésében a környezeti hatások, az ételeink, a genetika egyaránt szerepet játszhat. Bizonyíték van arra is, hogy a gyomor mikrobióm diszfunkciója okozhat korpásodást.

Mutatós külsőhöz korpamentes haj is dukál

Mutatós külsőhöz korpamentes haj is dukál

A korpa valójában a fejbőrön levő malassezia gomba felhalmozódása, melyet a száraz bőr is kiválthat. Ilyenkor nagy mennyiségű bőr pehely is „hámlani” kezdhet.

A szeborreás dermatitis esetén ezek a bőrpelyhek zsírosak, fehérek vagy sárgák, a fejbőr pedig bepirosodik és érzékeny lesz. Elméletben a gomba megszüntetése a korpa eltűnésével jár.

Természetes módszerekkel is élhetünk a korpásodás megszüntetésére.

Mivel a korpa a száraz fejbőr és a mikrobák hatása, a hidratáló és gombaellenes anyagok segítenek. Bármilyen gyógymódot használunk is, a kulcs a következetesség. Javulást már első alkalom után tapasztalhatunk, de a természetes megoldásoknál kicsit hosszabb ideig kell várni. A leginkább 3-6 hónapon belül tapasztalhatunk tökéletes eredményt.

1.Megoldás: nyers méz

A nyers méz igazi tápanyagbomba, fehérjékkel, aminosavakkal, vitaminokkal, enzimekkel és ásványi anyagokkal. Ősidők óta alkalmazzák, ételként és gyógyírként egyaránt.

A nyers méz ősidők óta gyógyír: korpa ellen is

A nyers méz ősidők óta gyógyír: korpa ellen is

Lágy, hidratáló, gyógyító, antimikrobiális hatású, mely nyugtatja a bőrt, s segít megelőzni a kórokozók fertőzéseit, s kordában tartja a mikróbákat, melyek a korpát is okozzák.

Hogyan használjuk?

Mivel a méz önmagában sűrű és ragadós, használat előtt fel kell higítani.

Keverjünk össze 1-2 evőkanál mézet 2/3 csésze meleg vízzel, s addig kavargassuk, míg teljesen feloldódik.

Ezután öblítsük át a hajat a mézes keverékkel, ujjunkkal igyekezzünk belemasszírozni a fejbőrbe.

A cikket folytatjuk a további, korpa elleni természetes megoldásokkal!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.