2019. 08. 22. - 11:40

Kurkuma illóolaj – egészséges ragyogás az arcnak

Kurkuma illóolaj – egészséges ragyogás az arcnak

Tudtuk-e, hogy a kurkuma illóolaj tökéletes megoldás a legtöbb szépségproblémára? Nemcsak az arc ragyogását fokozza, hanem a hajat is megszépíti.

A sárgás színű indiai kurkumát a leggyakrabban konyhában használjuk – fontos fűszer számos, ízletes étel elkészítéséhez. Ugyanakkor jelentős mennyiségű egészségügyi előnnyel jár és a szépségünket is fokozhatja. Manapság használhatjuk ezt a fűszert kurkuma illóolaj formájában is.
 
A kurkuma illóolaj a kurkuma növény gyökereiből származik. Gyulladásgátló, antioxidáns, antimikrobiális és öregedésgátló tulajdonságairól egyaránt ismert.
 
Egészségügyi előnyeit illetően több dologban is segít: gyógyíthatja a sebeket, kezelheti a psoriasist.
 
kurkuma_01
 
Ez egy immunrendszeri rendellenesség, melyet a bőrön piros, pikkelyes foltok jellemeznek. A kurkuma javítja a kognitív funkciókat, valamint gyulladást és fájdalmat kezel.
 
Lássuk a kurkuma illóolaj számos szépségbeli előnyét!
 
1.Kezeli a pattanásokat
 
A kurkuma illóolajnak erős anti-mikrobiális hatásai vannak, melyek képesek harcolni a pattanások ellen. Kiszáríthatják őket, s a jövőre nézve is megelőzik azok kialakulását. Ezenkívül elhalványíthatja a sötét pattanások jeleit, avagy a hiperpigmentációt.
 
Tipp: a jobb eredmény elérése érdekében keverjünk össze 2-3 csepp kurkumaolajat hordozóolajjal, például kókusz illóolajjal. Vigyük fel az érintett arcterületre – hamarosan látni fogjuk az eredményt.
 
2.Csökkenti a ráncokat
 
A finom ráncok az öregedés jelei, s nagyon makacsok is lehetnek. A kurkumaolaj potenciálisan csökkentheti ezeket, antioxidáns tartalma miatt.
 
Tipp: készítsünk keveréket 4 csepp kurkuma illóolajból és 4 teáskanál mandulaolajból. Vigyük fel az arcra, s masszírozzuk be – hagyjuk állni 5 percig. Ezután töröljük le az olajat. Amennyiben éjszaka használjuk az olajat, jobb eredményt is elérhetünk, mivel az alvás során a test sejtjei javítják magukat, s ilyenkor az olaj hatékonysága is nagyobb.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.