2021. 09. 02. - 12:00

Mennyi ideig áll el egy sminktermék?

Mennyi ideig áll el egy sminktermék?

Bőrünk szépségének megőrzéséhez fontos, hogy ne használjunk már lejárt termékeket. Meddig jó azonban egy-egy smink? Lássuk típusonként.

Kellemetlen érzés megszabadulni egy sminkterméktől, amelynek már lejárt az ideje, azonban hasznos inkább újat venni helyette, hiszen ezzel a bőrünket óvjuk meg a nem kívánt hatásoktól.
 
Meddig jó átlagosan egy sminktermék? Lássuk típusonként.
 
1.Szempillaspirál: egy szempillaspirálnak egy évig kell kitartania. Száraz helyen szükséges tartani, a tetejét rácsavarva. Ha nem tároljuk megfelelően, kiszárad és legfeljebb 6-9 hónapig lesz jó.
 
2.Korrektor: egy korrektor 12-18 hónapig tart ki megfelelő állapotban. Ha ujjainkat használjuk a felviteléhez, először mindig alaposan mossunk kezet, nehogy baktériumokat vigyük a bőrünkre. Ha szivacsot használunk, azt is rendszeresen mossuk és szárítsuk meg!
 
Ne használjunk lejárt sminktermékeket, mert rossz hatásuk lehet
Ne használjunk lejárt sminktermékeket, mert rossz hatásuk lehet
 
3.Ajakrúzs/szájfény: tartósságának ideje többnyire a terméktől függ, de általában 12-24 hónapig kitart. Ugyanakkor, ha illata megváltozik, ki kell dobni, mert a benne levő olajok megromolhatnak.
 
4.Archidratálók és arcmaszkok: amennyiben a termék üvegtégelyben van, 6-9 hónap után dobjuk ki. Ha pumpás a kiszerelése, 12 hónapig eláll, mivel kevésbé van kitéve a környezeti hatásoknak.
 
Ne feledjük, hogy egy lejárt hidratáló vagy egyéb rém használata észrevehető irritációt okozhat. Alacsony pH-val rendelkezhet, vizet veszít és így sokkal koncentráltabbá válik.
 
5.Szemhéjkihúzó: a szemceruza 12 hónapig bírja (vagy amíg ki nem szárad). Ha hosszabb ideig alkalmazzuk, baktériumok hatásainak tehetjük ki a szemünket.
 
Fontos beszélni a hajkefékről és a sminkek felvitelére használatos ecsetekről is.
 
Amennyiben a hajkeféket megfelelően gondozzuk és higiénikusan tároljuk, azok hosszú évekig jók maradnak.
 
A sminkecsetekkel hasonló a helyzet: amíg megfelelően ápolják és tisztítják őket, évekig kitarthatnak. Mossuk meg őket rendszeresen és hagyjuk megszáradni sima felületre fektetve. Ez biztosítja, hogy a víz ne kerüljön az ecset hengerrészébe, ugyanis ez tartja egyben az ecsetet. A víz a sörte kihullását okozhatja.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.