2018. 11. 08. - 10:45

Méregtelenítsünk oxigénnel és bentonittal

Méregtelenítsünk oxigénnel és bentonittal

Egy kellemes fürdő mindig jól eshet – érdemes azonban összekötni a kellemeset a hasznossal: a relaxálás mellett nyugodtan méregteleníthetünk is megfelelő összetevők használatával.

Korábbi két cikkünkben már beszámoltunk arról, miként lehet természetes anyagok felhasználásával méregtelenítő fürdőt készíteni. A módszerek sora azonban még nem ért véget.
 
Az oxigénes és a bentonit agyagos méregtelenítés is nagyon hasznos, érdemes kipróbálni őket. Hogyan kell őket elkészíteni?
 
1.Oxigénes detoxikálás
 
Ez a fürdő különösen előnyös lehet betegség idején, mivel a gyömbér segít az orrduguláson és a váladéktisztulás megindításában, de a testi fájdalmakon is enyhít. Allergiák és bőrirritáció esetén is segíthet.
 
Az oxigénes és a bentonit anyagos méregtelenítés is hatékony
Az oxigénes és a bentonit anyagos méregtelenítés is hatékony
 
Hozzávalók: 2 csésze (vagy kicsit több) hidrogén-peroxid; 1 evőkanál száraz, őrölt gyömbér.
Töltsük meg a kádat meleg vízzel, majd adjuk hozzá a keveréket. Áztassuk magunkat a vízben 30 percig, vagy amíg jól esik.
 
2.Bentonit agyagos detoxikálás
 
Hozzávalók: fél csésze bentonit agyag; fél csésze Epsom só; illóolajok, ha szükséges.
 
Először oldjuk fel az Epsom sót a meleg kádvízben és adjuk hozzá az illóolajokat.
 
A bentonit agyaggal két dolgot tehetünk: keverjük ki az anyagot kis mennyiségű vízzel, míg a csomosódás el nem tűnik. Ne használjunk fémet! Műanyagkanál tökéletes, üvegedény használatával. Adjuk a bentonit mixet a kád vízhez és áztassuk magunkat benne 20 percen át.
 
Ugyanakkor összekeverhetjük a bentonit agyagot vízzel pasztaszerű állagúra is, és a kádban állva közvetlenül bedörzsölhetjük vele magunkat. Ezzel bőrmaszkot hozunk létre, melyet 5 percig kell száradni hagyni. Hatékonyan kivonja a méreganyagot a szervezetből. Ezután áztassuk magunkat a vízben 20 percig, vagy amíg jól esik. Közben mossuk le szivaccsal bőrünkről az anyagot.
 
A fürdő kitűnő arra, hogy a sok méreganyagot eltávolítsuk.
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.