2017. 10. 12. - 10:25

Mézes maszk a szép, ragyogó arcbőrért

Mézes maszk a szép, ragyogó arcbőrért

Talán furcsán hangzik, ám az organikus vagy nyers mézzel készített arcmaszkkal csodákat tehetünk bőrünkkel. Természetes és hatékony tisztítást nyújtunk számára, sőt, a méz fertőtlenít is.

Kétségtelenül előnyt élvez a saját készítésű arcmaszkok sorában a mézes típus. Miért? Természetes és hatékony arcmaszkkal kényeztethetjük bőrünket.

Fontos tudni ugyanakkor, hogy nyers vagy organikus mézet kell használnunk, melynek antibakteriális hatásai vannak, enzimeket és probiotikumokat is tartalmaz – melyek kimondottan előnyösek a bőrnek.

Egy teáskanálnyi mézzel könnyedén maszkot készíthetünk arcunkra

Egy teáskanálnyi mézzel könnyedén maszkot készíthetünk arcunkra

Pattanásos bőr esetén különösen hatásos – nincs rossz hatással ugyanakkor a bőr nedvességére, de csökkenti az olaj- és baktérium mennyiségét. Táplálja a bőrt.

A mézes arcmaszk készítéséhez Manuka mézet vagy nyers mézet érdemes használni. A Manuka jobban tisztít és antibakteriális, a nyers azonban ugyanilyen jó, s olcsóbban beszerezhető.

Hogyan alkalmazzuk a mézes maszkot?

Nedvesítsük meg bőrünket meleg vízzel. Helyezzünk a kezünkre egy kis mennyiségű mézet, kb. egy teáskanálnyit. Kenjük szét a tenyerünkben, majd masszírozzuk bele körkörös mozdulatokkal az arcbőrünkbe.

Hagyjuk rajta állni 10-15 percet a mélytisztítás érdekében.

Mossuk le meleg vízzel, s tapogassuk szárazra az arcunkat.

Már csak egy teendőnk van: élvezni a puhább, kiegyensúlyozott bőrt!

B.A.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.