2017. 09. 28. - 10:20

Miért jó a fürdősó?

Miért jó a fürdősó?

A fürdősó nemcsak a relaxáció miatt előnyös – természetesen egy nyugtató fürdő erre a célra is remek, de mi mindent bízhatunk még a fürdősókra?

Ha egy stresszes nap után lazítani szeretnénk, ideális választás befeküdni egy kád kellemes vízbe, melyet elláttunk különféle, relaxáló illóolajokkal vagy fürdősóval.

Egy-egy fürdősó azonban nem csupán az ellazulást segíti. Kitűnő stressz- és feszültségoldó, csökkenti az izmok feszültségét, javítja a keringést, mérsékeli a fejfájást.

Sőt. Gyorsítja a sebgyógyulást is – de közvetlenül a sebre nem ajánlott használni. Betegségek idején is hasznos egy fürdősós lazulás, különösen, ha légúti problémával küzdünk. Segít ezen felül az ásványi anyagok felszívásában, s elősegíti a gyermekek alvását.

A fürdősónak számos előnyös hatása van egészségünkre

A fürdősónak számos előnyös hatása van egészségünkre

A fürdósó olyan bőrgondok esetén is bevethető, mint az ekcéma és a pattanások. A bőr hidratációját szintén javítja.

Melyek azok az összetevők, amelyekből szervezetünk biztosan profitál?

1.Epsom só: a magnézium-szulfát vagy epsom-só olcsó módja annak, hogy fürdő formájában tökéletesen kiaknázzuk a magnézium előnyeit.

2.Magnézium pelyhek: a magnézium klorid pelyhek szintén alkalmasak arra, hogy kellő mennyiségű magnéziummal lássuk el szervezetünket. A magnéziumnak önmagában is számos előnye van.

3.Holt tengeri só: ez a só 21 féle ásványi anyagot tartalmaz, kiváló alapja tehát egy fürdősónak. Aki teheti, fürdőzik a Holt-tengerben annak egészségügyi előnyei miatt.

4.Szóda-bikarbóna: detoxikáló hatása miatt régóta alkalmazzák a szóda-bikarbónát fürdő részeként. Mindennapos használatra nem ajánlott, ám heti egyszer hasznos – tisztán tartja a bőrt is.

Következő cikkünkben egy konkrét fürdősó receptről lesz szó.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.