Kozmetika - Smink

Miért jó a fürdősó?

Miért jó a fürdősó?

A fürdősó nemcsak a relaxáció miatt előnyös – természetesen egy nyugtató fürdő erre a célra is remek, de mi mindent bízhatunk még a fürdősókra?

Ha egy stresszes nap után lazítani szeretnénk, ideális választás befeküdni egy kád kellemes vízbe, melyet elláttunk különféle, relaxáló illóolajokkal vagy fürdősóval.

Egy-egy fürdősó azonban nem csupán az ellazulást segíti. Kitűnő stressz- és feszültségoldó, csökkenti az izmok feszültségét, javítja a keringést, mérsékeli a fejfájást.

Sőt. Gyorsítja a sebgyógyulást is – de közvetlenül a sebre nem ajánlott használni. Betegségek idején is hasznos egy fürdősós lazulás, különösen, ha légúti problémával küzdünk. Segít ezen felül az ásványi anyagok felszívásában, s elősegíti a gyermekek alvását.

A fürdősónak számos előnyös hatása van egészségünkre

A fürdősónak számos előnyös hatása van egészségünkre

A fürdósó olyan bőrgondok esetén is bevethető, mint az ekcéma és a pattanások. A bőr hidratációját szintén javítja.

Melyek azok az összetevők, amelyekből szervezetünk biztosan profitál?

1.Epsom só: a magnézium-szulfát vagy epsom-só olcsó módja annak, hogy fürdő formájában tökéletesen kiaknázzuk a magnézium előnyeit.

2.Magnézium pelyhek: a magnézium klorid pelyhek szintén alkalmasak arra, hogy kellő mennyiségű magnéziummal lássuk el szervezetünket. A magnéziumnak önmagában is számos előnye van.

3.Holt tengeri só: ez a só 21 féle ásványi anyagot tartalmaz, kiváló alapja tehát egy fürdősónak. Aki teheti, fürdőzik a Holt-tengerben annak egészségügyi előnyei miatt.

4.Szóda-bikarbóna: detoxikáló hatása miatt régóta alkalmazzák a szóda-bikarbónát fürdő részeként. Mindennapos használatra nem ajánlott, ám heti egyszer hasznos – tisztán tartja a bőrt is.

Következő cikkünkben egy konkrét fürdősó receptről lesz szó.

B.A.

Elhunyt Fábián Juli

Elhunyt Fábián Juli

Nagyon fiatalon, mindössze 37 évesen elhunyt a betegségben szenvedő énekesnő. Gyászol a magyar zenevilág.   
Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

Dolgok, amelyek gátolják a fogyást

A plusz kilók sem esztétikailag, sem egészségügyileg nem túl kedvezőek az emberre, ezért célszerű minél előbb megszabadulni tőlük. Vannak azonban olyan rossz sz...
Mel B-t támadja a férje

Mel B-t támadja a férje

Azzal vádolja válófélben levő férje az egykori Spice Girl-t, hogy ismét megszegte a házasság felbontásának szabályait, mivel korlátozta hozzáférését egyik ingat...
A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A pocakos pasik jobban teljesítenek?

A formás izmos test természetesen szép látványt nyújt minden nő számára, de az még nem jelenti azt, hogy az ágyban is ugyanolyan jó, mint ahogy kinéz.   
Kis kedvenc karácsonyra?

Kis kedvenc karácsonyra?

Napjainkban egyre népszerűbb valamilyen háziállatot vásárolni ajándéknak. Érdemes azonban néhány dologra oda figyelni.   
Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Halle Berry: Végeztem a szerelemmel!

Nagyon csalódottnak tűnik a csinos színésznő – Halle Berry a közelmúltban szakított legutóbbi kedvesével, s most úgy véli, „befejezte”, már ami a szerelmet ille...
Gyömbérrel az émelygés ellen

Gyömbérrel az émelygés ellen

Ez a csodálatos növény igazi immunerősítő. Számos pozitív hatása ismert és a kismamák rosszullétén is képes segíteni.   
Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!

A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el eg...
Robbie Williams 7 napig az intenzíven volt!

Robbie Williams 7 napig az intenzíven vo...

Megdöbbentő dologról mesélt a sikeres énekes: Robbie Williams-et egy furcsa agyi probléma miatt 7 napig az intenzív osztályon ápolták, drámája miatt orosz konce...
NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelentkezzen MOST

NYEREMÉNYJÁTÉK házi kedvenceknek - Jelen...

Most regisztráljon a Nice Szépségverseny Házi Kedvenc kategóriájába és vegyen részt Nyereményjátékunkon!   NYEREMÉNYJÁTÉK új és már korábban regisztrált verseny...
< >