Kozmetika - Smink

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Nagy hiba, ha esténként nem tisztítjuk le és hozzuk rendbe arcbőrünket. Persze, túlzottan mosogatni sem szükséges, de találjuk meg az arany középutat – és hozzá a helyes arcápoló terméket!

Ha megfelelően ápoljuk arcbőrünket, előnyére válnak a különféle bőrápoló termékek. Ám a legtökéletesebb krém sem ér semmit, ha elhanyagoljuk az arctisztítást.

Ne feledjük, hogy napközben szennyeződés rakódik a bőrre, beleértve a port, az izzadtságot, sőt a sminkmaradványokat is, ha nem gondoskodunk lemosásáról rendesen.

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Milyen termékekkel élhetünk, hogy bőrünk kellően megtisztuljon a szennyeződésektől? Lássuk a helyes lépéseket.

-Szemfestéklemosó: az első teendőnk a smink megfelelő eltávolítása, amelyet arctejjel, vagy micellás vízzel is megoldhatunk. Figyeljünk mindig arra, hogy finom mozdulatokkal szedjük le a festéket.

Szappant csak akkor használjunk, ha zsíros a bőrünk, különben azt érjük el vele, hogy túl kevés nedvesség és zsír marad bőrünkön. Érzékeny bőrűek számára esetleg a kifejezetten ilyen célra készült szappanok ajánlottak!

-Arctej: kimondottan javasolt, mert gyengéden tisztít és a legtöbb bőrre alkalmas. A bőr savas rétegét regenerálja, s a bőr kiszáradását is gátolja.

-Gélek: a vegyes, a normál és a zsíros bőrre ajánlottak – mélytisztító, de nyugtat és antibakteriális hatásai is előnyösek. Szintén nem szárítják a bőrt.

-Olajak: leginkább száraz, érdes bőrre javasoltak. Zsírtartalmuk magas, ezért a szennyeződést kíméletesen és hatékonyan távolítják el, egészen finom mozdulatokkal is.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >