Kozmetika - Smink

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Nagy hiba, ha esténként nem tisztítjuk le és hozzuk rendbe arcbőrünket. Persze, túlzottan mosogatni sem szükséges, de találjuk meg az arany középutat – és hozzá a helyes arcápoló terméket!

Ha megfelelően ápoljuk arcbőrünket, előnyére válnak a különféle bőrápoló termékek. Ám a legtökéletesebb krém sem ér semmit, ha elhanyagoljuk az arctisztítást.

Ne feledjük, hogy napközben szennyeződés rakódik a bőrre, beleértve a port, az izzadtságot, sőt a sminkmaradványokat is, ha nem gondoskodunk lemosásáról rendesen.

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Milyen termékekkel élhetünk, hogy bőrünk kellően megtisztuljon a szennyeződésektől? Lássuk a helyes lépéseket.

-Szemfestéklemosó: az első teendőnk a smink megfelelő eltávolítása, amelyet arctejjel, vagy micellás vízzel is megoldhatunk. Figyeljünk mindig arra, hogy finom mozdulatokkal szedjük le a festéket.

Szappant csak akkor használjunk, ha zsíros a bőrünk, különben azt érjük el vele, hogy túl kevés nedvesség és zsír marad bőrünkön. Érzékeny bőrűek számára esetleg a kifejezetten ilyen célra készült szappanok ajánlottak!

-Arctej: kimondottan javasolt, mert gyengéden tisztít és a legtöbb bőrre alkalmas. A bőr savas rétegét regenerálja, s a bőr kiszáradását is gátolja.

-Gélek: a vegyes, a normál és a zsíros bőrre ajánlottak – mélytisztító, de nyugtat és antibakteriális hatásai is előnyösek. Szintén nem szárítják a bőrt.

-Olajak: leginkább száraz, érdes bőrre javasoltak. Zsírtartalmuk magas, ezért a szennyeződést kíméletesen és hatékonyan távolítják el, egészen finom mozdulatokkal is.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >