Kozmetika - Smink

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Nagy hiba, ha esténként nem tisztítjuk le és hozzuk rendbe arcbőrünket. Persze, túlzottan mosogatni sem szükséges, de találjuk meg az arany középutat – és hozzá a helyes arcápoló terméket!

Ha megfelelően ápoljuk arcbőrünket, előnyére válnak a különféle bőrápoló termékek. Ám a legtökéletesebb krém sem ér semmit, ha elhanyagoljuk az arctisztítást.

Ne feledjük, hogy napközben szennyeződés rakódik a bőrre, beleértve a port, az izzadtságot, sőt a sminkmaradványokat is, ha nem gondoskodunk lemosásáról rendesen.

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Milyen termékekkel élhetünk, hogy bőrünk kellően megtisztuljon a szennyeződésektől? Lássuk a helyes lépéseket.

-Szemfestéklemosó: az első teendőnk a smink megfelelő eltávolítása, amelyet arctejjel, vagy micellás vízzel is megoldhatunk. Figyeljünk mindig arra, hogy finom mozdulatokkal szedjük le a festéket.

Szappant csak akkor használjunk, ha zsíros a bőrünk, különben azt érjük el vele, hogy túl kevés nedvesség és zsír marad bőrünkön. Érzékeny bőrűek számára esetleg a kifejezetten ilyen célra készült szappanok ajánlottak!

-Arctej: kimondottan javasolt, mert gyengéden tisztít és a legtöbb bőrre alkalmas. A bőr savas rétegét regenerálja, s a bőr kiszáradását is gátolja.

-Gélek: a vegyes, a normál és a zsíros bőrre ajánlottak – mélytisztító, de nyugtat és antibakteriális hatásai is előnyösek. Szintén nem szárítják a bőrt.

-Olajak: leginkább száraz, érdes bőrre javasoltak. Zsírtartalmuk magas, ezért a szennyeződést kíméletesen és hatékonyan távolítják el, egészen finom mozdulatokkal is.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >