2017. 06. 01. - 09:44

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Mindig tisztítsd meg az arcbőröd!

Nagy hiba, ha esténként nem tisztítjuk le és hozzuk rendbe arcbőrünket. Persze, túlzottan mosogatni sem szükséges, de találjuk meg az arany középutat – és hozzá a helyes arcápoló terméket!

Ha megfelelően ápoljuk arcbőrünket, előnyére válnak a különféle bőrápoló termékek. Ám a legtökéletesebb krém sem ér semmit, ha elhanyagoljuk az arctisztítást.

Ne feledjük, hogy napközben szennyeződés rakódik a bőrre, beleértve a port, az izzadtságot, sőt a sminkmaradványokat is, ha nem gondoskodunk lemosásáról rendesen.

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Arcunkat szertartásosan tisztítsuk és mossuk le

Milyen termékekkel élhetünk, hogy bőrünk kellően megtisztuljon a szennyeződésektől? Lássuk a helyes lépéseket.

-Szemfestéklemosó: az első teendőnk a smink megfelelő eltávolítása, amelyet arctejjel, vagy micellás vízzel is megoldhatunk. Figyeljünk mindig arra, hogy finom mozdulatokkal szedjük le a festéket.

Szappant csak akkor használjunk, ha zsíros a bőrünk, különben azt érjük el vele, hogy túl kevés nedvesség és zsír marad bőrünkön. Érzékeny bőrűek számára esetleg a kifejezetten ilyen célra készült szappanok ajánlottak!

-Arctej: kimondottan javasolt, mert gyengéden tisztít és a legtöbb bőrre alkalmas. A bőr savas rétegét regenerálja, s a bőr kiszáradását is gátolja.

-Gélek: a vegyes, a normál és a zsíros bőrre ajánlottak – mélytisztító, de nyugtat és antibakteriális hatásai is előnyösek. Szintén nem szárítják a bőrt.

-Olajak: leginkább száraz, érdes bőrre javasoltak. Zsírtartalmuk magas, ezért a szennyeződést kíméletesen és hatékonyan távolítják el, egészen finom mozdulatokkal is.

A cikket folytatjuk.

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.