2019. 03. 28. - 11:35

Mire nem alkalmas a citromos víz?

Mire nem alkalmas a citromos víz?

Egészségünk megőrzése, de kozmetikai szempontból is előnyös reggelente elfogyasztani egy pohár meleg citromos vizet. Mire nem ajánlott azonban alkalmazni ezt a módszert?

Reggel fogyasztva a meleg citromos víz nemcsak üdítő hatású, számos egészségügyi előnnyel is bír. Cikkünk első részében ezekről esett szó.
 
Milyen esetekben nem segít azonban a citromos víz? Az alábbi feltevések tévesek.
 
1.Kiegyenlíti a pH-értékeket: van egy elmélet, mely szerint bizonyos ételek savas- vagy lúgos hatásúak a szervezetben. Ez igaz, de mindez csupán a vizelet pH-értékét érinti, nem a vérét.
 
Több tévhit is olvasható a citromos vízzel kapcsolatban
Több tévhit is olvasható a citromos vízzel kapcsolatban
 
2.A citromos víz kiöblíti a méreganyagokat: a vízivás fontos, hogy segítsük a szervezetet a természetes tisztulásban, a celluláris hulladék kiürítésében – ám azt állítani, hogy a citromos víznek megvan az a speciális képessége, hogy kimossa a toxinokat, annak meghatározása nélkül, hogy mik ezek, nem igazán helytálló.
 
3.Megelőzi a rákot: több cikkben olvashatjuk, hogy a citromos víz lúgosítja a szervezetet, s elősegíti az azt a (lúgos) környezetet, melyben a rákos sejtek nem tudnak igazán szaporodni. Ez a feltételezés sem helytálló.
 
4.Növeli az IQ-t: miközben a víz vagy a citrom fogyasztása reggelente segít koncentrálni és ébernek lenni, nincs rá bizonyíték, hogy a citromos víz hosszútávon növelné az IQ-t – ugyanis ez is olvasható jó néhány helyen.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.