2018. 08. 02. - 10:50

Muffin fürdőbomba, amely az orrot is tisztítja

Muffin fürdőbomba, amely az orrot is tisztítja

Akár csak egy kellemes fürdőzésre vágyunk, akár arra, hogy csökkentsük a megfázásunk tüneteit, érdemes bevetni egy sajátkezűleg, otthon készített fürdőbombát. Muffinsütőben elkészül!

Ha nyugtató fürdőzés a célunk, máris megtaláltuk hozzá a megfelelő segítséget. A sajátkezűleg elkészíthető fürdőbomba azonban a hangulatkeltésnél és a kellemes érzés kialakításánál többet tud: enyhíti a megfázás tüneteit.
 
Lehet a nyár közepe, amikor kicsit soknak tűnt a klíma, vagy tél, melyben bármikor lecsaphat ránk a megfázás, érdemes kipróbálnunk ezt a természetes segítséget!
 
Az alábbi recepttel 12 fürdőbomba készíthető el.
 
A fürdőbombákat úgy kell elkészíteni, mintha muffint sütnénk
A fürdőbombákat úgy kell elkészíteni, mintha muffint sütnénk
 
Hozzávalók: 1 csésze szódabikarbóna; fél csésze kukoricakeményítő; 1/3-1/2 csésze víz; 30 csepp eukaliptusz illóolaj; 15 csepp borsmenta illóolaj.
 
Az elkészítéshez szükségünk lesz egy 12 helyet tartalmazó muffintepsire, valamint papírtartókra.
 
Hogyan készítsük el?
 
Keverjük össze egy közepes tálban a szódabikarbónát és a kukoricakeményítőt, ne legyen csomós. Adagoljuk 1/3 vízhez az eukaliptusz és borsmenta olajakat, majd a vizet a szódabikarbóna mixhez. Öntsük még hozzá vizet, ha szükséges (fél csészéig), amíg a keverék nem lesz elég pasztajellegű.
 
Tegyük a muffintepsibe a papírokat, majd osszuk el egyenletesen a tölteléket mindegyikben. Ne töltsük teljesen a tetejéig őket.
 
A kész muffin fürdőbombák akár üvegben vagy zacskóban is tarthatók
A kész muffin fürdőbombák akár üvegben vagy zacskóban is tarthatók
 
A muffinokat ezután helyezzük a hűtőszekrénybe, amíg teljesen meg nem szilárdulnak.
 
Ha készek, a fürdőbombákat tarthatjuk üvegben is, a lényeg, hogy megőrizzék állagukat.
 
Fürdéshez egy muffinbombát tegyünk a vízbe, persze a papírja nélkül. Zuhanyzóban is használható, ha elhelyezzük az alján a fürdőbombát, a meleg víz hatására párologni kezd és segít kitisztítani a légutakat.
 
Fotó: tiphero.com
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.